Загартовані вогнем: колектив «Запоріжсталі» відзначив 90-й ювілей з дня заснування підприємства

До 90-ї річниці комбінату «Запоріжсталь» відбулась серія урочистих зустрічей, на яких заслужені нагороди та привітання від Генерального директора комбінату Романа Слободянюка приймали кращі працівники комбінату, а також запоріжсталівці-фронтовики, ветерани праці та молодь.

На комбінаті відбулися урочисті збори колективів підрозділів із нагородженням найкращих працівників. Почесними грамотами «Запоріжсталі» та компанії Метінвест, Запорізької обласної військової адміністрації, обласної ради та міськвиконкому, ЦК профспілки металургів та гірників України та профспілкової організації комбінату та іншими відзнаками нагороджено 90 запоріжсталівців..

«Історія комбінату – життєпис тисяч людей великої металургійної родини. Це історія досягнень та втрат, важкої праці та відкриттів, викликів та перемог, рекордів та визнання. Це історія любові до справи життя, яка триває 90 років – і триватиме надалі. Де б ми сьогодні не знаходилися – на виробничому майданчику, на фронті чи в волонтерському хабі ми, запоріжсталівці, об’єднані спільними цінностями. Ми прагнемо жити у вільній, сильній та незалежній державі майбутнього, майбутнього наших дітей. Ми прагнемо робити свою державу такою власноруч. Ми відчуваємо в руках силу, а в серці –  жагу до змін. Тому ми обов’язково це зробимо – разом!», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

З огляду на воєнний стан, комбінат відмовився від масових святкових заходів, щоб не наражати своїх працівників на небезпеку. Урочисті заходи пройшли в спеціально обладнаних захисних укриттях. Зокрема у міському «Незламному хабі» нагородами та подарунками відзначені працівники, що зробили найбільший внесок в забезпечення стабільної роботи комбінату під час війни, освоєння нових видів продукції та брали активну участь у волонтерському русі.

До 90-річчя комбінату Роман Слободянюк особисто привітав у місцях несення бойової служби  запоріжсталівців – добровольців та мобілізованих, які захищають країну в лавах Сил оборони. Генеральний директор підприємства подякував воїнам за їхню мужність та внесок в наближення Перемоги. Наразі понад 1 050 металургів служать у Збройних Силах України, захищаючи рідну землю та право на мирну працю.

Вагомий внесок молоді підприємства в забезпечення стабільної роботи та зміцнення волонтерського руху теж був відзначений у межах святкування річниці «Запоріжсталі». Дипломами та подарунками нагороджені молодіжні активісти підприємства, а також переможці 47-ї Науково-технічної конференції, присвяченої 90-річчю «Запоріжсталі». Загалом кожен четвертий співробітник на комбінаті – це молодь у віці до 35 років.

Традиційно з нагоди своєї річниці для ветеранів «Запоріжсталі» був проведений святковий вечір з вшануванням ветеранського активу та музичним концертом. Подяку та подарунки ветерани-металурги приймали від адміністрації комбінату та профспілки.

Історія та сучасність комбінату у ретроспективних світлинах доступна в лонгріді «Запоріжсталі – 90 років: бережемо історію – творимо майбутнє». Привітання Генерального директора Романа Слободянюка з 90-річчям «Запоріжсталі» – за посиланням.

Menu