«Запоріжсталь» Групи Метінвест опанував виробництво гарячекатаного прокату з конструкційних марок сталі

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест успішно пройшов процес розширення сфери дії сертифікату на відповідність гарячекатаного прокату вимогам стандарту EN 10025-1 на сталі марок S235-275 J0-J2 та S355 J0-J2.

На «Запоріжсталі» розпочали виробництво затребуваної металопродукції, яку до повномасштабного вторгнення виготовляли на металургійному комбінаті ім. Ілліча у м. Маріуполь. Для цього підприємство пройшло інспектування виробничого процесу і аналіз технологічних можливостей,  і як результат — отримало сертифікат відповідності системи виробничого контролю від міжнародного сертифікаційного органу Dedal.

«Попри повномасштабну війну, важкі кризові часи у вітчизняному гірничо-металургійному комплексі, «Запоріжсталь» продовжує працювати над розширенням сортаменту та виходом на нові ринки збуту. Сертифікат відповідності системи виробничого контролю дасть змогу перейти в новий для «Запоріжсталі» сегмент – виробництво більш відповідних конструкційних труб, а також деталей для машинобудування і контейнерів. Сьогодні саме гнучкість та оперативна відповідь на запити клієнтів дозволяють підприємству з 90-річною історією працювати, зберегти команду та підтримувати економіку України», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

Пробні поставки цієї продукції вже надіслані кільком польським клієнтам, отримано перші відгуки про порізку і виробництво труб, проведено контрольні випробування. Продовжуючи працювати в цьому напрямку, «Запоріжсталь» зможе поліпшити виробничі результати, досягти додаткових обсягів виробництва і продажів гарячекатаного прокату, який відповідає європейському стандарту EN 10025-1:2004 конструкційних марок сталей S235-275 J0-J2 і S355 J0-J2 в товщинах 1,8-8 мм. Прокат повністю відповідає вимогам директив Європейського Союзу в частині прокату, що застосовується в цивільному або промисловому будівництві.

Menu