Привітання Генерального директора Романа Слободянюка з 90-річчям «Запоріжсталі»

Шановні запоріжсталівці, колеги та партнери!

16 листопада 1933 року, з першого випуску чавуну, почалась історія комбінату «Запоріжсталь». Легенди, загартованої вогнем, життєпису тисяч людей великої металургійної родини.

Це історія досягнень та втрат, важкої праці та відкриттів, викликів та перемог, рекордів та визнання. Це історія любові до справи життя, яка триває 90 років – і триватиме надалі.

Сьогодні «Запоріжсталь» – це десять тисяч кваліфікованих потужних професіоналів, кращих в галузі. Так, ми дуже різні, але ми об’єднані спільними цінностями – простими і зрозумілими кожному. Ми прагнемо жити у вільній, сильній та незалежній державі майбутнього, майбутнього наших дітей. Ми прагнемо робити свою державу такою власноруч.

Ми знаємо, що шлях до нашої спільної мети непростий, але він вартий зусиль кожного з нас. Металургів, які щодня дають життя українській сталі. Наших побратимів-колег, які боронять Україну на передовій. Нашої молоді, яка своєю енергією та силою прокладає шлях до змін. Ветеранів, які щедро передали новим поколінням досвід, напрацьований десятиріччями.

Сьогодні вже історією стали події весни 2022 року, коли ми були вимушені повністю припинити свою роботу. Вперше з другої світової ми зупинили серце комбінату – доменний цех, а з ним – усі підрозділи. Але згодом ми повернулися у стрій і стали до праці попри обстріли, блекаути та близькість фронту. Ми не зламалися, бо ми – не просто металургійний комбінат. Ми – сталева родина сильних та відповідальних людей.

Запоріжжя – наше, рідне, а рідним ти допомагаєш навіть коли важко самому. Тому попри всі випробування, ми поруч. Металурги «Запоріжсталі» беруть участь в усуненні наслідків ворожих обстрілів, відновленні житлової інфраструктури, надають допомогу медичним закладам, реалізують соціально важливі проєкти для містян. Ми підтримуємо українських захисників, бо наша родина, як сотні тисяч родин по всій країні, чекають своїх воїнів додому. Ми знаємо – вони повернуться з перемогою, ми наближаємо її разом.

Ми маємо плани і на час «після перемоги». Вже зараз ми робимо усе можливе для того, щоб відродити міць «Запоріжсталі» – оновленої, модернізованої, переродженої у нові потужності згідно світових трендів. Ми відчуваємо в руках силу, а в серці –  жагу до змін. Ми маємо досвід великих проєктів, що випереджали свій час – а отже нам під силу втілити в життя амбітні плани.

Дорогі друзі, сталева родина «Запоріжсталі»!

Бажаю усім міцного здоров’я, натхненної праці, злагоди в родинах та мирного неба!

Ми сильні та незламні, як сама сталь, бо ми – загартовані вогнем!

Працюємо та перемагаємо разом!

З ювілеєм, «Запоріжсталь»!
Menu