«Запоріжсталь» провів Науково-технічну конференцію молоді

14 листопада 2023 року на базі комбінату «Запоріжсталь» відбулася 47-ма науково-технічна конференція робітничої та студентської молоді, присвячена 90-річчю підприємства. У форумі взяли участь понад півсотні молодих працівників «Запоріжсталі» та студентів запорізьких вишів. Молоді спеціалісти презентували наукові доповіді та ідеї з покращення виробництва.

Традиційно молоді металурги обрали теми доповідей та розробляли проєкти, спрямовані на підвищення ефективності виробництва. Напрацювання та інноваційні підходи до виробництва молоді фахівці презентували в чотирьох секціях: «Інжиніринг», «Охорона праці», «Технологія і якість», «Студентські проєкти». Експерти з числа співробітників «Запоріжсталі» відзначили високий рівень підготовки доповідей та визначили найкращі ідеї, спрямовані на реалізацію в майбутньому, зокрема впровадження проєктів на базі штучного інтелекту, удосконалення локальної системи оповіщення, модернізація системи автоматичної перебудови механізмів клітей прокатних станів, удосконалення технології переробки зварювального шлаку тощо.

За підсумками конференції перемогу в секції «Інжиніринг» здобув Олександр Тихоновський, електромонтер цеху гарячої прокатки, кращий проєкт у секції «Охорона праці» представив Дмитро Рубан, машиніст тепловозу цеху експлуатації управління залізничного транспорту, перше місце в секції «Технологія і якість» посів Антон Захарченко, водій навантажувача цеху шлакопереробки, серед студентів перемогу здобула Вікторія Діденко, студентка факультету економіки та управління Національного університету «Запорізька політехніка».

«Сьогодні, щоб бути успішним, недостатньо йти в ногу з часом – необхідно випереджати його на крок вперед. Виживає і розвивається тільки те підприємство, яке може бути гнучким – це в свою чергу досягається завдяки ініціативі команди. Вдячний молоді «Запоріжсталі» та студентам-металургам за новаторські ідеї, небайдужість до питань покращення виробництва та великий внесок в забезпечення стабільної роботи комбінату», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

За підсумками конференції учасники, які презентували кращі виробничі ідеї, відзначені нагородами, їхні проєкти будуть опрацьовані та реалізовані на підприємстві.

Нагадаємо, комбінат «Запоріжсталь» проводить науково-технічні конференції та форуми молодих фахівців з 1973 року. За цей час учасники запропонували більш 21000 раціоналізаторських розробок і наукових робіт, значна частина з них була застосована на підприємствах металургійної галузі України та країн Східної Європи. За ці роки у конференціях взяли участь понад 25500 працівників підприємств гірничо-металургійного комплексу України та зарубіжжя.

Menu