«Запоріжсталь» надає можливості виробничої практики та працевлаштування для молоді

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест надає можливість студентам та учням запорізьких вищих та середніх профільних установ опанувати майбутню професію в умовах реального виробництва. Виробничу практику на комбінаті учні проходять у супроводі наставників – досвідчених співробітників підприємства та у подальшому мають можливість працевлаштуватися на «Запоріжсталь».

Про можливості співпраці «Запоріжсталі» та вищих та середніх освітніх закладів розповів Генеральний директор підприємства Роман Слободянюк у межах форуму «Навички майбутнього. Україна», що відбувся 12-13 жовтня 2023 року на базі НУ «Запорізька політехніка».

«Відродження України, національної економіки і її базових галузей має відбуватися вже зараз – і не останню роль у цьому відіграє молодь. І освітяни, і роботодавці працюють над створенням умов, аби молоді спеціалісти отримували освіту і працювали за фахом в Україні. Наша пропозиція – у об’єднанні цих зусиль ще на етапі отримання базових знань та навичок. Зокрема, ми переконані, що здобувачі технічної освіти мають з перших курсів занурюватися у виробництво, аби знайомитися з майбутнім місцем роботи, краще розуміти специфіку та напрацьовувати базовий досвідЗа останні 10 років комбінат став першим місцем роботи для майже двох тисяч фахівців. І ми готові й далі гарантувати працевлаштування для цілеспрямованих студентів на рівні з нашими працівниками», – наголосив Генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

Зокрема, для 1-2 курсів важливо повернути практику проведення ознайомчих екскурсій, з третього курсу є можливість проходження виробничої практики з працевлаштуванням на базі «Запоріжсталі». Відповідно до програми співробітництва з освітніми закладами у навчальному 2023 році 114 практикантів пройшли практику на «Запоріжсталі». Це зокрема учні ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти»,  «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту» та «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище», а також студенти Запорізького металургійного коледжу. Найбільш популярними професіями є: машиніст крану металургійного виробництва, помічник машиніста тепловозу, електрогазозварник, електромонтер тощо.

На підприємстві діє декілька напрямків виробничого навчання – згідно з освітніми потребами студентів: ознайомча, виробнича та переддипломна. Тривалість практики залежить від професії, курсу та в середньому для студентів коледжів та ВУЗів триває 1-2 місяці, для учнів СУЗів 4-6 місяців.

У майбутньому студенти-практиканти мають можливість повернутися на підприємство для працевлаштування на своє перше робоче місце. Для молодих фахівців на «Запоріжсталі» діє спеціальна програма стажування та адаптації, що включає тренінги та курси з підвищення кваліфікації та систему менторства з закріпленням за кожним молодим робітником досвідчених наставників.

Menu