За підтримки Метінвест та «Запоріжсталь» фізичну реабілітацію у Запоріжжі пройшли 350 дітей, які постраждали від війни

В Запоріжжі завершено другий сезон проєкту «Фізична реабілітація дітей через плавання», що проходив з ініціативи спортсмена та громадського діяча Дениса Силантьєва за фінансової підтримки Групи Метінвест та комбінату «Запоріжсталь». Впродовж 2022-2023 років у проєкті взяли участь 350 дітей з родин військовослужбовців, переселенців, неповних родин. Усі тренування для учасників прогами були абсолютно безкоштовними завдяки підтримці Компанії.

«Дитинство – коротка, швидкоплинна мить, яка за замовчуванням має бути безтурботною. Повномасштабна війна стала найважчим випробуванням для наших дітей і ми розуміємо, що вже зараз необхідно втілювати проєкти, покликані знизити цей травмуючий вплив на майбутнє. Спорт, особливо плавання, є дієвим інструментом реабілітації та соціальної інтеграції дітей, зняття напруження та розвантаження нервової системи. Тому другий рік поспіль Метінвест та «Запоріжсталь» фінансує авторську програму Дениса Силантьєва з реабілітації малечі через плавання. Переконаний, що таку практику треба масштабувати на всю Україну», – говорить Генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

Фінальне у сезоні проєкту заняття завершилося відкритим тренуванням та майстер-класом від Дениса Силантьєва. Дипломи учасників програми фізичної реабілітації вручив Денис Силантьєв та Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, яка завітала на тренувальну базу проєкту під час робочого візиту до регіону. Юлія Лапутіна підкреслила, що такі мотивуючі і водночас релаксуючі проєкти особливо потрібні у прифронтових містах, яким і є Запоріжжя.

Проєкт «Фізична реабілітація дітей через плавання» передбачає проведення фізичної та оздоровчої реабілітації через заняття плаванням дітей, що найбільше постраждали від війни. У програму закладені реабілітаційні та адаптаційні методики, розроблені відомим українським плавцем, призером Олімпіади 2000 року Денисом Силантьєвим. Заняття в межах програми сприяють нормалізації стану дітей завдяки руховій активності, пізнаванню нового, позитивним емоціям та корисній зайнятості. На пітдтримку проєкту Метінвест та «Запоріжсталь» спрямували майже 700 тис. гривень.

Нагадаємо, перший сезон проєкту «Фізична реабілітація дітей через плавання» проходив в Запоріжжі у 2022 році. У межах проєкту 235 дітей, які мали ментальні політравми, навчилися різним стилям плавання та покращили власний ментальний стан. Другий етап проєкту за три місяці відвідала 121 дитина з родин вимушених переселенців, військових та неповних родин, що втратили батьків на війні. Тренером програми традиційно виступив заслужений тренер України з плавання Сергій Проняєв.

Menu