«Запоріжсталь» та інші запорізькі підприємства Метінвестув 2023 році перерахували до бюджету України понад 2,1 млрд гривень податків

У 2023 році запорізькі підприємства Метінвесту – «Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод – перерахували до бюджетів усіх рівнів сумарно понад 2,1 млрд гривень податків та зборів. Надходження до місцевих бюджетів становлять понад 818 млн гривень.  

«Неповна завантаженість потужностей, дефіцит кваліфікованого персоналу, блокада морських портів та інші виклики – реалії 2023 року, в яких працювали металурги України. Попри це кожна друга тонна чавуну, сталі та прокату, вироблених в Україні минулого року – це метал виробництва «Запоріжсталі». Це наша сталева підтримка України на шляху до перемоги, тому продовжуємо працювати, щоб живити національну економіку, підтримувати обороноздатність країни, забезпечувати зайнятість фахівців у галузі та піклуватися про колектив, фінансувати та втілювати в життя гуманітарні проєкти», – зазначає Генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

У структурі податків та зборів 2023 року найбільшими за обсягом відрахувань стали відрахування єдиного податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Також вагома доля відрахувань припадає на сплату екологічного та податку на землю.

Нагадаємо, запорізькі підприємства Метінвесту в умовах воєнного стану відмовились від податкових пільг на понад 350 млн гривень на користь держави. Сума податкових відрахувань, які у пільговий період додатково сплатили запорізькі металурги Метінвесту до державного бюджету, перевищує 350 млн гривень, з них понад 200 млн гривень отримали місцеві бюджети.

Зазначимо, з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств Група Метінвест у 2023 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 14,6 млрд грн податків і зборів. Від початку повномасштабної війни Група Метінвест спрямувала на допомогу Україні та її громадянам 4,8 млрд грн, з яких понад 2,5 млрд грн — на потреби армії в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова. Група залишається надійною опорою країни в боротьбі з ворогом.

Menu