ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПЕРЕХОДИТЬ НА ЗМІШАНИЙ ГАЗ В АГЛОМЕРАЦІЙНОМУ ВИРОБНИЦТВІ

ПАТ «Запоріжсталь» з метою підвищення енергоефективності приступив до реалізації проекту по переходу в агломераційному виробництві з природного газу на більш дешевий вид палива – змішаний газ (природно-доменну або коксо -доменную суміш). Загальний обсяг інвестицій в проект 35 млн грн.

У результаті реалізації проекту при виробництві агломерату на агломашинах буде використовуватися надлишковий доменний газ комбінату, який є побічним продуктом при виробництві чавуну і коксовий газ, який буде надходити на комбінат через газопровід з ПАТ «Запоріжкокс». В результаті впровадження проекту агломашини зможуть працювати на природно-доменної і коксо-доменної суміші в залежності від виробничих можливостей, що істотно знизить споживання природного газу комбінатом.

«У складних економічних умовах комбінат впроваджує енергозберігаючі проекти, які дозволяють економити ресурси і знижувати собівартість продукції. Впровадження технології використання змішаного газу в аглоцеха дозволить економити до 11 млн кубометрів природного газу в рік», зазначив Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

У ході реалізації проекту буде реконструйовано та автоматизована газосмесітельной станція, проведено ремонт газопроводу змішаного газу від теплоенергоцентралі до агломераційного цеху і здійснена внутрицеховая розводка в агломераційному цеху. Також планується побудувати газоповисітельную станцію для стабілізації тиску коксового газу для всіх споживачів ПАТ «Запоріжсталь», реконструювати сурми агломашин з заміною пальників з системою автоматики. Проект буде реалізований в першому півріччі 2016 року.

Menu