МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» В ЖОВТНІ 2012 Р. ЗБІЛЬШИВ ОБСЯГИ ВИРОБНИЦТВА В ПОРІВНЯННІ З ВЕРЕСНЕМ 2012 P.

МК «Запоріжсталь» в жовтні 2012 р. продовжив поліпшення показників ефективності виробництва, раніше досягнутих у вересні.

Основні показники роботи ВАТ «Запоріжсталь» в жовтні 2012 р.

Найменування показника Од. вим жовтень 2012 вересень 2012  (у  порівнянних добах) жовтень 2012 до вересня 2012, тис. тонн жовтень 2012 до вересня 2012, %
Обсяг виробництва чавуну тис. тонн 281,3 269,5 11,8 104,4
Обсяг виробництва сталі тис. тонн 332,8 326,5 6,3 101,9
Обсяг відвантаження прокату тис. тонн 284,5 263,8 20,7 107,8

Крім росту обсягів виробництва, в жовтні в порівнянні з вереснем 2012 р., були також покращені операційні показники ефективності підприємства. Так, в жовтні, за рахунок використання резервів ефективності і зниження операційних втрат, було досягнуто найнижчих витрат скіпового коксу -376 кг/т (у вересні 2012 р.-378 кг/т) і найвищого показника виробництва чавуну за одну номінальну добу – 9333 т (у вересні 2012 р. – 9215 т), що відповідає зніманню 2,1 т чавуну з 1 куб. метра доменної печі. Обсяг виробництва чавуну 281,3 тис. т в жовтні 2012 р. -найвищий показник, який досягли за всю історію комбінату на трьох доменних печах.

У сталеплавильному виробництві жовтневий середня витрата металошихти склала 1109,3 кг/т проти 1117,9 кг/т у вересні (1170 кг/т в липні 2012 р.). У цеху холодної прокатки знижено витрату металу до 1081,4 кг/т в порівнянні з вересневим показником 1086,6 кг/т (оперативні дані).

«У нинішній ситуації, коли прогноз розвитку світової металургії досить песимістичний, на перший план особливо гостро виходять питання операційної ефективності і зниження втрат», – підкреслив Ростислав Шурма, генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь».