«ЗАПОРІЖСТАЛЬ» МОДЕРНІЗУЄ ЛОКОМОТИВНИЙ ПАРК

«Запоріжсталь» впроваджує практику ремоторизації маневрових тепловозів як ефективну міру продовження терміну експлуатації власного локомотивного парку, в складі якого 80 тепловозів.

У серпні 2017 року комбінат реалізував пілотний проект по ремоторизації маневрового тепловоза. Перший переобладнаний тепловоз «Запоріжсталь» представив в серпні на зустрічі з залізничниками промислових підприємств і тепловозоремонтних компаній України. Інвестиції в проект склали близько 8 млн грн.

Модернізацію локомотива провів Миколаївський тепловозоремонтний завод. Тепловоз обладнаний сучасним дизельним мотором виробництва американської компанії Cummins. У числі його переваг – економія дизельного палива і масла в середньому на 30%, легкість в обслуговуванні і проведенні поточних ремонтів. Компресорна установка з гвинтовим компресором нового покоління має більш високу продуктивність і низький рівень шуму при роботі. Модернізація продовжить термін ефективної експлуатації тепловоза на 12 років.

Комбінат підвищує ефективність логістики та модернізує залізничне господарство з 2012 року. Серед реалізованих проектів – запровадження багаторівневої системи контролю залізничних перевезень «Інформаційно-диспетчерська система». Такий механізм значно скорочує час прийняття рішень, аналізує відхилення виробничих показників від планових, надає достовірні дані з автоматизованої системи управління залізничною логістикою комбінату.