МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ЗБІЛЬШУЄ КІЛЬКІСТЬ СТУДЕНТІВ, ЯКІ ПРОХОДЯТЬ ВИРОБНИЧУ ПРАКТИКУ

Ростислав Шурма, генеральний директор МК «Запоріжсталь», сьогодні провів зустріч з дев’ятьма керівниками вищих, середніх і спеціальних освітніх державних установ Запоріжжя з питань підготовки фахівців у галузі металургії. У ході бесіди обговорювалися питання розвитку системи вищої та середньо-спеціальної професійної освіти, проблеми з підготовки фахівців, затребуваних в металургійній галузі.

У ході зустрічі були також озвучені основні напрямки подальшої співпраці МК «Запоріжсталь» з провідними навчальними закладами регіону в плані підготовки майбутніх фахівців для роботи на комбінаті. Комбінат готовий надати допомогу навчальним закладам у профорієнтаційної роботи зі школами, професійними ліцеями і коледжами з відбору кращих випускників для направлення до ВНЗ, проведенні для школярів екскурсій по основних виробництвам, в організації та проведенні майстер-класів топ-менеджменту ВАТ «Запоріжсталь» для студентів ВНЗ Запоріжжя – державної інженерної академії (ЗДІА), національного (ЗНУ) та національно-технічного (ЗНТУ) університетів.

«Ми зацікавлені не просто зберігати традиції по співпраці з ВУЗами, коледжами та ліцеями, ми хочемо їх ще більше зміцнити. І в цьому напрямку ми вже зробили перші кроки – в 2012 році на комбінаті пройшли практику 1052 студента, а в 2013 році ми плануємо збільшити кількість практикантів більш ніж в 1,5 рази», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Щорічно на МК «Запоріжсталь» проходять практику більше тисячі студентів вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів Запоріжжя. Після закінчення навчання кращі випускники працевлаштовуються на МК «Запоріжсталь». Так, в 2010-2012 р.р. на підприємство працевлаштовано близько 700 випускників навчальних закладів. Крім цього, учні професійних ліцеїв (ЗПпл і ЗПМЛ) проходять оплачувану виробничу практику на комбінаті, в 2012 році розмір таких виплат МК «Запоріжсталь» склав близько 440 тис. гривень.