МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПІДТВЕРДИВ ВІДПОВІДНІСТЬ МІЖНАРОДНОМУ СТАНДАРТУ ISO 50001

22-23 квітня 2014 на МК «Запоріжсталь» успішно пройшов перший наглядовий аудит на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 50001:2011 «Системи енергетичного менеджменту» (СЕнМ), який був проведений фахівцями компанії «ТЮФ Зюд Україна».

У ході першого наглядового аудиту аудитори перевірили функціонування системи енергетичного менеджменту, ознайомилися з питаннями диференційованого обліку використовуваних паливно -енергетичних ресурсів, ефективного планування та аналізу енергозбереження, оцінили рівень залученості співробітників в систему енергоменеджменту. За результатами перевірки аудитори дали позитивний висновок щодо чинної СЕнМ і відзначили її високий рівень.

«Сьогодні ми не просто підтвердили відповідність системи енергоменеджменту міжнародному стандарту, а й продемонстрували аудиторам результати своєї роботи в цьому напрямку за рік. Ми показали, наскільки важливий комплексний підхід у вирішенні пріоритетних завдань та участь у цьому процесі всього колективу – від керівника до рядового співробітника», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Підвищення енергоефективності та раціональне використання енергоресурсів входить до числа пріоритетних завдань МК «Запоріжсталь», що реалізуються в рамках стратегії Групи Метінвест. Слід зазначити, що скорочення споживання енергоресурсів на комбінаті в 2013 році досягнуто за рахунок оптимізації витрат енергоресурсів, налагодження оптимальних режимів роботи обладнання, використання нових економічних виробничих технологій. Так, за підсумками 2013 року комбінат на 100 млн куб. м (або на 29%) скоротив споживання природного газу, в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року (у 2012 р. було використано 332 млн куб. м, в 2013 р. – 236 млн куб. м).

«Позитивні зміни на комбінаті носять не фрагментарний або місцевий характер, це системна робота, яка спрямована на глобальне вирішення проблем з енергозбереження», – зазначив генеральний директор компанії «ТЮФ Зюд Україна» Михайло Левицький.

Нагадаємо, що в 2013 році за результатами аудиту Системи енергоменеджменту (СЕнМ), проведеної корпоративним партнером – компанією « ТЮФ Зюд Україна » (Німеччина) – МК «Запоріжсталь» отримав міжнародний сертифікат, що підтверджує відповідність СЕнМ вимогам стандарту ISO 50001.

Menu