«ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ОРГАНІЗУВАВ ЕКОЛОГІЧНИЙ КВЕСТ ДЛЯ ЗАПОРІЗЬКИХ ШКОЛЯРІВ

16 травня 2018 року учні 12 запорізьких шкіл взяли участь в екологічному квесті на острові Хортиця, організованому комбінатом «Запоріжсталь», національним заповідником «Хортиця» і обласним центром туризму і краєзнавства.

Екоквести для запорізьких школярів проходять з 2012 року в рамках громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!». Змагання команд проводяться в форматі пішохідного ралі: рухаючись по маршруту квесту, учасники долають смуги перешкод, вивчають біологічне різноманіття флори і фауни заповідного острова Хортиця і річки Дніпро.

За результатами квесту визначені команди-переможці. Перше місце зайняли учні ЗОШ № 49, друге місце – за командою ЗОШ № 45, третє місце зайняла збірна ЗОШ № 42. Переможці отримали в подарунок від «Запоріжсталі» звукову техніку для навчального процесу. Всі учасники екоквеста отримали памятні подарунки від комбінату.

Нагадаємо, завдяки реалізації громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» За підтримки комбінату «Запоріжсталь» висаджено 630 дерев, встановлено 30 годівниць для птахів, 30 плаваючих гнізд і понад 7400 штучних нерестовищ для риби, зібрано понад 100 тонн сміття. Щорічно в кінці осені відбувається зариблення Дніпра: з 2012 року в річку випущено понад 140 тисяч особин риб. Всього в акції взяли участь більше 7000 запорожців.

Menu