Запорізькі підприємства Метінвесту за 2022 рік перерахували до національного бюджету України 3,4 млрд гривень

«Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод продовжують працювати і залишаються одними з найбільших платників податків у регіоні. За 2022 рік запорізькі підприємства Метінвесту перерахували до бюджетів усіх рівнів близько 3,4 млрд гривень податків та зборів.

 «Минулого року запорізьким металургам Метінвесту довелося багато чого робити вперше: вперше повністю зупиняти підприємство та запускати знов, переорієнтовувати логістику та ланцюги збуту. Та незмінною залишилася наша позиція щодо підтримки рідного  міста та України. Наповнення бюджетів, допомога українським захисникам, медикам, вимушеним переселенцям та жителям прифронтових міст – наша щоденна робота і внесок у зміцнення країни», – зазначив в. о. Генерального директора «Запоріжсталі» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

Найбільші відрахування від запорізьких підприємств Метінвесту до державної скарбниці припадають на сплату єдиного податку та єдиного соціального внеску, податки з прибутку та митні платежі.

До місцевих бюджетів запорізькі підприємства Метінвесту – «Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод – у 2022 році сплатили майже 820 млн гривень.

Зазначимо, з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств Група Метінвест у 2022 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів у країні 20,5 млрд грн податків та зборів.

В умовах війни Метінвест залишається опорою України. На підтримку економічної, оборонної та соціальної галузей Компанія спрямувала понад 2,8 млрд гривень. Зокрема, на потреби армії в межах ініціативи «Сталевий Фронт» Ріната Ахметова спрямовано понад 1,5 млрд гривень, на потреби медиків – близько 170 млн гривень.

Menu