Запорізькі підприємства Метінвесту за 2021 рік перерахували до зведеного бюджету України рекордну суму податків – 6,7 млрд гривень

«Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод за 2021 рік перерахували до бюджетів усіх рівнів близько 6,7 млрд гривень, що більш ніж удвічі перевищує обсяг податкових відрахувань за 2020 рік (близько 3 млрд гривень).

«Сильний національний виробник робить такою ж сильною економіку України та країну загалом, підживлюючи її податками та інвестиціями, зберігаючи соціальну стабільність у містах присутності, забезпечуючи сталість розвитку територій. Наші підприємства працюють чесно, і тому досягнуті працею наших колективів високі виробничі та фінансові показники конвертуються для держави у зростаючі податкові відрахування», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Найбільші відрахування до державної скарбниці припадають на податки з прибутку. Крім того, протягом 2021 року Група Метінвест піднімала працівникам заробітну плату, що спричинило збільшення платежів податку на доходи та єдиного соціального внеску.

До місцевих бюджетів запорізькі підприємства Метінвесту – «Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «За-поріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод – за 2021 рік направили понад 1,1 млрд гривень, що на третину чи на 305 млн гривень вище за показник 2020 року (824 млн гривень).

Зазначимо, Група Метінвест з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств у 2021 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 52,7 млрд грн податків і зборів, що у 2,4 рази більше, ніж у 2020 році.

Menu