Запорізькі підприємства Метінвесту перерахували 1,4 млрд гривень податків і зборів до бюджету України у І півріччі 2023 року

Підприємства Групи Метінвест у Запоріжжі – «Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод – залишаються надійною опорою економіки України та одними з найбільших платників податків у регіоні. За І півріччя 2023 року запорізькі підприємства Метінвесту перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 1,4 млрд гривень податків та зборів.

 «Попри усі виклики, що приносить нам повномасштабна війна, ми працюємо і підтримуємо Україну і українців. Адже усвідомлюємо, яку важливу роль у стійкості національної економіки відіграє вітчизняний виробник і ГМК зокрема. Тому ми свідомо в умовах воєнного стану не користуємося податковими пільгами, гарантованими державою, і сплачуємо податки в повному обсязі. Це наш внесок в підтримку України та наближення нашої Перемоги», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

До місцевих бюджетів запорізькі підприємства Метінвесту – «Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод – за січень-червень 2023 року сплатили майже 364 млн гривень. Найбільші відрахування від запорізьких підприємств Метінвесту до державної скарбниці припадають на сплату єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб, податку на прибуток та митні платежі. Також значними джерелами наповнення державного та місцевого бюджетів стали — плата за користування надрами, плата за землю та екологічний податок.

Нагадаємо, запорізькі підприємства Метінвесту в умовах воєнного стану не скористалися податковими пільгами, та сплатили понад 350 млн грн на користь держави.

Зазначимо, компанія Метінвест у I півріччі 2023 року сплатила понад 6,3 млрд грн податків до бюджету України. В умовах війни Метінвест залишається надійною опорою України та українців. Від початку повномасштабної війни Метінвест спрямував на допомогу державі та її громадянам 3,7 млрд грн, з яких більш як 2 млрд грн — на потреби армії в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова.

Menu