Запоріжсталь встановив національний прапор України на найвищій точці над річкою Дніпро

До Дня Державного Прапора і в честь 30-річчя Незалежності України комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест встановив національний прапор на вантовому мосту в Запоріжжі, який будується в рамках програми «Велике будівництво». Величезний стяг розташований на пілоні моста на найвищій точці над р. Дніпро — в 95 м від поверхні води.

«До 30-го Дня Незалежності України металургам Запоріжсталі хотілося піднести місту особливий подарунок. Ми встановили величезний державний прапор на головний пілон вантового мосту посеред Дніпра, який видно з багатьох точок міста, що уособлює нашу підтримку країни в будівництві та зміцненні сильної незалежної України», — зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

До головних державних свят проектно-конструкторське бюро комбінату «Запоріжсталь» розробило спеціальний проект зі встановлення прапора України на пілон вантового моста, що нині будується. Спеціально для встановлення був пошитий прапор розміром 41х27 м. З огляду на особливі вітрові навантаження, яким піддаються конструкції над річкою, по всій площі прапора прошиті спеціальні стропи і зроблені повітряні клапани, щоб знизити парусність і зберегти його цілісність.

Спільно з будівельною компанією «Onur» і групою монтажників-висотників компанії «Промальпінізм», полотно прапора загальною площею 1100 м2, закріплене на спеціальній монтажній металевій балці, підняли на пілон і надійно закріпили. Включно з підготовчим етапом монтаж унікальної конструкції тривав близько трьох днів.

Традиційно до свята Генеральний директор комбінату Олександр Мироненко підняв державний прапор на найвищій точці «Запоріжсталі» — колошнику доменної печі № 3 на висоті 85 м. Оновлені державні прапори на всіх адміністративних будівлях підприємства, додатково встановлені національні прапори на головних пішохідних прохідних підприємства.

В 2021 році керуюча компанія «Запоріжсталі», Метінвест, відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu