«Запоріжсталь» встановить кисневу станцію в Запорізькій обласній інфекційній лікарні

«Запоріжсталь» спільно з Фондом Ріната Ахметова і Метінвестом встановить кисневу станцію, що забезпечує подачу кисню до 172 койко-місць, а також зробить розведення кисню до 104 койко-місць для пацієнтів Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні. Соціальні інвестиції комбінату в посилення медичної бази лікарні в боротьбі з COVID-19 становитимуть 6 млн гривень.

Встановлення кисневої станції та монтаж розведення кисню в палати Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні пройде поетапно: «Запоріжсталь» забезпечить проєктно-кошторисну документацію для встановлення кисневої станції та монтажних робіт із прокладання киснепроводів, а також постачання і налагодження кисневого обладнання – модульних газифікаторів об’ємом 5 м³ кожний.

«Ми тісно співпрацюємо з обласним штабом боротьби з розповсюдженням коронавірусної інфекції. Наше рішення виділити кошти для придбання нової кисневої станції та проведення всіх робіт із розведення кисню до лікарняних ліжок викликана нагальною потребою людей, які хворіють на COVID-19 і страждають від браку кисню в процесі лікування. Ситуація сьогодні диктує всім без винятку, без консолідації зусиль і ресурсів медиків, бізнесу і влади цю пандемію складно перемогти», – підкреслив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін зазначив, що в Запорізькому регіоні бізнес активно включився для підтримки медицини в боротьбі, але найбільшу і системну підтримку надають Фонд Ріната Ахметова, «Запоріжсталь» і Метінвест.

«До раніше наданої допомоги досягнута домовленість із «Запоріжсталлю» про фінансування проєкту з встановлення кисневої станції та проведення розведення кисню в обласній інфекційній клінічній лікарні. Будемо сподіватися, що це дозволить зберегти життя і здоров’я багатьом жителям Запорізької області», – додав Віталій Боговін.

З самого початку пандемії COVID-19 «Запоріжсталь» і Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова надають допомогу запорізьким закладам охорони здоров’я: медики отримали від Фонду Ріната Ахметова 15 апаратів ШВЛ, 34 тисячі експрес-тестів і десятки тисяч засобів захисту від COVID-19. Фонд продовжує робити свій внесок у модернізацію української системи охорони здоров’я.

Menu