«Запоріжсталь» виконав капітальний ремонт доменної печі №4

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест продовжує реалізацію інвестиційної програми з модернізації, реконструкції, технічного обслуговування і ремонтів виробничого обладнання підприємства. На комбінаті завершили великий капітальний ремонт другого розряду доменної печі №4, витрати підприємства на оновлення домни склали 140 млн гривень.

Основні роботи, які виконали в ході ремонту: заміна засипного апарату, часткова заміна холодильних плит, шоткретування шахти печі, ремонт обладнання шихтоподачи, електро-, енерго- і механообладнання, інше. Аспіраційні установки ливарного двору і шихтоподачи отримали абсолютно новий комплект фільтрувальних елементів – на аспірацію встановлені понад 5600 фільтрувальних рукавів. Ремонт виконано фахівцями профільних компаній «Метінвест Промсервіс», сервісним центром «Запоріжвогнетриву», «РБО Україна».

Нагадаємо, «Запоріжсталь» виконав масштабну реконструкцію доменної печі № 4 в 2014 році в рамках комплексної програми екологічної модернізації виробничих потужностей. Загальний обсяг інвестицій склав близько 950 млн грн. В ході реконструкції на печі були встановлені сучасні високоефективна пилогазоочисна установка, яка забезпечує концентрацію пилу на виході 20 мг / м3.

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок – від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu