«Запоріжсталь» відновив відвантаження медичного кисню для лікарень

«Запоріжсталь» відновив відвантаження медичного кисню для лікарень

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського відновив виробництво й відвантаження медичного кисню українським лікарням після часткової розконсервації виробництва

Поміж інших виробничих агрегатів після розконсервації на комбінаті «Запоріжсталь» запрацювала повітророзподільна установка № 60 в киснево-компресорному цеху. Вона відповідає за виробництво кисню для технологічних процесів та медичних потреб.

12 квітня комбінат «Запоріжсталь» поновив відвантаження кисню на адресу лікарень і вже безкоштовно передав 20 тонн сертифікованого медичного кисню до медичних установ Запоріжжя та Дніпропетровщини.

«Рівно рік минув з моменту, коли «Запоріжсталь» отримав ліцензію на виробництво кисню для медичних цілей. За цей час ми відвантажили понад 5 000 тонн кисню для порятунку життів людей по всій Україні. Як і раніше, сьогодні «Запоріжсталь» передає його лікарням безкоштовно», – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Олександр Мироненко.

Нагадаємо, у квітні 2021 року «Запоріжсталь» Групи Метінвест отримав реєстраційне свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України на виробництво рідкого кисню для використання його як медичного лікарського засобу. З цього моменту комбінат розпочав передачу кисню до медичних закладів України на безоплатній основі.

Menu