«Запоріжсталь» в 2021 році оновив парк спеціалізованої автотехніки на 29 млн гривень

«Запоріжсталь» Групи Метінвест в рамках інвестиційної програми 2021 року продовжує оновлення парку спецтехніки. До кінця цього року автопарк розшириться на одинадцять одиниць. Інвестиції комбінату становлять близько 29 млн гривень.

Уся автотехніка розрахована на виконання низки технологічних операцій в металургійному виробництві. Гусеничний бульдозер SINOMACH задіяний на ділянці переробки відходів метвиробництва — шлаків. Вилкові та фронтальні навантажувачі незамінні в ремонтах виробничих агрегатів і вантажно-розвантажувальних роботах в цеху холодної прокатки, теплоелектроцентралі, управлінні підготовки виробництва, залізничних цехах.

Новий автогідропідіймач Karba зі стрілою в 30 м і вантажопідйомністю люльки до 250 кг необхідний для виконання робіт в рамках капітальних ремонтів металургійних агрегатів, при обслуговуванні будівель і енергомереж підприємства, обстеженні та ремонті покрівель.

Автокран Zoomlion Heavy Industry Science and Technology Co., Ltd виконуватиме на виробництві широкий спектр завдань завдяки своїм технічним характеристикам: він справляється з вантажами вагою до 55 тонн і забезпечує висоту підйому вантажу до 60 м.

Новий автобетонозмішувач HOWO об’ємом чаші 9 м3 прийде на зміну своєму попередникові і буде задіяний у ремонтах, що вимагають відновлення цілісності бетонних фундаментів і покриттів. Також комбінат закупив дві дорожніх комбінованих машини на базі шасі МАЗ. Автотехніка забезпечуватиме пилопригнічення на ділянці переробки відходів металургійного виробництва в цеху шлакопереробки, а також обробіток доріг протиковзкими сумішами в зимовий період.

В 2021 році керуюча компанія «Запоріжсталі», Метінвест, відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu