«Запоріжсталь» в 2020 році направив на реалізацію всіх соціальних гарантій колективного договору близько 400 млн гривень

На «Запоріжсталі» Групи Метінвест підвели підсумки виконання колективного договору в 2020 році. Незважаючи на кризу в галузі і економічний спад через пандемію коронавірусу, всі 125 заходів головного соціального документа підприємства виконані в повному обсязі.

«Сьогодні комбінат – це не просто роботодавець, який забезпечує стабільну зайнятість колективу підприємства і партнерських організацій в металургії. «Запоріжсталь» – це надійний щит, котрий оберігає своїх співробітників від пандемії. Це соціальні інвестиції та партнерська підтримка громади заради сталого розвитку регіону. «Запоріжсталь» – це український бізнес, який в найскладніші часи для країни продовжує працювати», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

У 2020 році середня зарплата запоріжсталівці склала близько 22 тис. гривень. Крім того, в рамках численних мотиваційних конкурсів і проєктів, в тому числі за системою подачі пропозицій, конкурсів з охорони праці та охорони навколишнього середовища і іншим, додатково виплачено близько 6,5 млн гривень.

Соціальний пакет запоріжсталівців традиційно включає в себе добровільне медичне страхування і обслуговування, корпоративні програми для дітей (подарунки до 1 вересня, новорічних свят), перевезення корпоративним транспортом. У 2020 році, щоб захистити співробітників від ризику спалаху захворюваності в місцях масового відпочинку, оздоровчі центри підприємства не функціонували, а співробітникам була виплачена матеріальна компенсація оздоровлення в загальному обсязі  близько 9,5 млн гривень.

У період пандемії для молоді підприємства з дотриманням всіх карантинних норм організували і провели понад 50 заходів. Комбінат виділив на надання безвідсоткових позичок молоді «Запоріжсталі» більше 3,3 млн гривень. Молоді працівники підприємства також брали активну участь в заходах і волонтерських акціях з надання всебічної підтримки старшого покоління металургів. «Запоріжсталь» взяв на себе надання матеріальної допомоги ветеранам праці, фінанансування заходів Ради ветеранів, а також витрати на медичне страхування та обслуговування ветеранів-запоріжсталівців. Сумарно на ці цілі комбінат направив 14 млн гривень.

Відзначимо, в 2020 році «Запоріжсталь» направив на захист співробітників від COVID-19 понад 26 млн гривень. Не менш важливо, що запорізькі підприємства Метінвесту в 2020 році перерахували до бюджетів усіх рівнів близько 3 млрд гривень податків і зборів.

В 2021 році керуюча компанія «Запоріжсталі», Метінвест, відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюг – від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu