«Запоріжсталь» провів форум залізничників України

14 травня 2019 року на базі комбінату «Запоріжсталь» відбулася конференція залізничників промислових підприємств України на тему «ремоторизація локомотивів».

Серед учасників конференції – представники металургійних і тепловозоремонтних підприємств України, в числі яких Дніпровський металургійний комбінат, «АрселорМіттал Кривий ріг», ММКІ, «Азовсталь», Авдіївський коксохімічний завод, «Дніпроспецсталь», Запорізький тепловозоремонтний завод, інші.

В ході конференції «Запоріжсталь» представив свій успішний досвід ремоторизації тепловозів серії ТГМ-4, в рамках програми з модернізації локомотивного парку підприємства. «Запоріжсталь» з 2017 року проводить ремоторизацію рухомого складу, що передбачає заміну двигуна на новий, більш ефективний мотор виробництва американської компанії Cummins, модернізацію гідравлічної передачі і колісних пар, гальмівної системи. Завдяки ремоторизації збільшений міжремонтний період обладнання, знижено витрати палива і ПММ, поліпшені умови праці працівників. За три роки оновлено п’ять машин ТГМ-4 – Миколаївським і Запорізьким тепловозоремонтним заводом, а також власними силами підприємства. Інвестиції в оновлення локомотивного парку склали близько 50 млн гривень.

Учасники конференції також обговорили пропозиції щодо модернізації тепловозів серії ТЕМ-2, ознайомилися з роботою ремоторизованного локомотивного парку «Запоріжсталі».

Menu