«Запоріжсталь» провів екологічну акцію «Врятуємо Дніпро разом!» з очистки берегової лінії Дніпра на Хортиці

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест спільно з партнерами акції «Врятуємо Дніпро разом!» долучився до екологічних толок з прибирання берегової лінії р. Дніпро на о. Хортиця. 24 червня у акції взяли участь понад 100 активістів.

Організатором екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!» виступила громадська організація «Зелений центр Метінвест Запоріжжя» за підтримки комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест спільно з національним заповідником «Хортиця» при організаційній підтримці ГО «Запоріжжя. Платформа спільних дій».

В межах першого етапу екотолоки, що відбувся 24 червня 2023 року, волонтери прибрали прибережну ділянку на туристичному пляжі о. Хортиця. Зважаючи на особливості часу та небезпечні знахідки, які системно виявляють жителі міст на новоутворених берегових лініях водоймищ, організаторами було приділено особливу увагу проведенню інструктажів безпеки із залученням спеціалістів ДСНС та Національної поліції у Запорізькій області.

Силами учасників акції було зібрано та вивезено понад 8 кубометрів сміття: шин, пластикових, жерстяних та скляних пляшок, будівельних та побутових матеріалів.  У екотолоці взяли участь понад 100 волонтерів, які прибрали берегову лінію довжиною близько 1 км та вширшки до 30 метрів.

Нагадаємо громадська екологічна ініціатива «Врятуємо Дніпро разом!» проходить дванадцятий рік поспіль за підтримки комбінату «Запоріжсталь». З 2012 року в рамках акції висаджено близько 1800 дерев, зібрано понад 185 тонн сміття, у Дніпро випущено близько 190 тисяч особин риби, встановлено 8600 нерестових площ, 30 гнізд на воді, і 30 годівниць для птахів. За цей період у акції взяли участь близько 10000 людей.

Menu