«Запоріжсталь» представив досвід застосування передових BIM-технологій в екологічній реконструкції комбінату

У Києві відбувся унікальний інноваційний полігон по впровадженню Building Information Modeling (BIM), в якому взяли участь представники з усієї України. Досвід комбінату «Запоріжсталь» презентував директор з капітального будівництва та інвестицій Олексій Лебедєв.

Олексій Лебедєв виступив із доповіддю «Позитивні і негативні моменти застосування BIM в великих інвестиційних проектах». На прикладі успішно реалізованого кейса «Запоріжсталі» – проекту екологічної реконструкції доменної печі № 3, Олексій Лебедєв акцентував увагу колег на високій ефективності реалізованих рішень. Застосування BIM-моделювання дозволило об’єднати 15 тисяч двомірних креслень, усунути понад 11 тисяч помилок на етапі проектування і контролювати в подальшому весь процес реконструкції.

Комплекс високотехнологічних рішень дозволив «Запоріжсталі» істотно скоротити терміни екологічної реконструкції доменної печі № 3 з 2 років до 8 місяців. Інвестиції комбінату в проект склали 1,9 млрд гривень. З 2012 року «Запоріжсталь» направив на екологічну модернізацію 9 млрд гривень.

Menu