«Запоріжсталь» побудував нову дорогу в Запоріжжі

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест завершив роботи з будівництва нової дороги Північне шосе, яка з’єднала Заводський район з центром міста. Нова дорога повністю відповідає сучасним стандартам будівництва та сертифікована Державною архітектурно-будівельною інспекцією України. Північне шосе побудовано без залучення бюджетних коштів, на проект підприємство направило 220 млн гривень.

Комбінат «Запоріжсталь» побудував нову дорогу з чотирма смугами руху замість двосмугової дороги, що дозволило вдвічі збільшити пропускну спроможність шосе – до 16 тисяч машин на добу. Для забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху між зустрічними смугами і по узбіччях дороги встановлені бар’єрні огорожі.

Якісне освітлення дороги забезпечують енергоефективні LED-світильники. Також комбінат встановить чотири зупинкові комплекси – по два в кожному напрямку.

Надалі «Запоріжсталь» планує виконати рекультивацію відвалів уздовж дороги для зниження пилоутворення, висадити почвозакріплюючі рослини і молоді саджанці дерев.

Будівництво дороги виконано в рамках реалізації проекту з екологічної модернізації сталеплавильного виробництва «Запоріжсталі» з подальшим будівництвом киснево-конвертерного цеху.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков:

– Північне шосе – це дорога до нового, ще більш безпечного для екології киснево-конвертерному цеху, який буде зведений в Запоріжжі. Група виконує взяті на себе обов’язки і продовжує інвестувати в екологічну модернізацію комбінату «Запоріжсталь». Це будівництво – ще один приклад відповідального ставлення Групи Метінвест до навколишнього середовища.

 

Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма:

– Перенесення Північного шосе – по суті новий інфраструктурний об’єкт для Запоріжжя. Для міста це нова сучасна дорога, для «Запоріжсталі» – ще один крок до реалізації амбітного проекту української металургії, спрямованого на розвиток економіки регіону і поліпшення життя його людей.

Menu