«Запоріжсталь» підвищує енергоефективність виробництва: підсумки за перше півріччя 2021 р.

«Запоріжсталь» підвів підсумки роботи з енергозбереження за перше півріччя 2021 року. За рахунок впровадження ресурсозберігаючих технологій у виробництво металопродукції з січня по червень 2021 році споживання природного газу в порівнянні з аналогічним періодом 2020 р знизилось на 370 тис. м3, споживання коксу в доменному виробництві – на 6,5 тис. тонн, електроенергії – на більш ніж 10 млн кВт·год. Економічний ефект від впровадження енергоефективних рішень склав $ 2,4 млн.

На комбінаті щорічно розробляють та реалізують комплексну програму енергозберігаючих заходів. Запоріжсталівці розробили 49 заходів щодо зниження енергоємності виробництва в усіх напрямках: зниження споживання природного та інших газів, електроенергії, шихти.

Ключовий внесок в зниження споживання природного газу – 310 тис. м3 з 370 тис. м3 – зробив сталеплавильний цех за рахунок оптимізації режиму виплавки сталі в період заливки чавуну. Економію коксу забезпечив головний його споживач – доменний цех – за рахунок модернізації доменних печей. Найбільший внесок у зниження витрат електроенергії зробив цех водопостачання – на його рахунку десять заходів, що забезпечили зниження споживання електроенергії на 4,36 млн кВт·год.

«Запоріжсталь» щорічно успішно підтверджує відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 50001: 2018 «Системи енергетичного менеджменту – вимоги і керівництва із застосування».

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu