«Запоріжсталь» підбив підсумки виконання колективного договору за I півріччя 2020 року

Конференція трудового колективу ПАТ «Запоріжсталь» затвердила результати виконання колективного договору за шість місяців 2020 р. У документі викладені двосторонні зобов’я-зання адміністрації і профспілкової організації підприємства, спрямовані на забезпечення ефективної виробничо-економічної діяльності комбінату і задоволення соціальних інтересів працівників. Колективний договір «Запоріжсталі» містить 124 заходи, на їх виконання в першому півріччі 2020 року комбінат направив близько 200 млн гривень.

Підбиваючи підсумки виконання колективного договору, голова профспілкового комітету комбінату Леонід Анісімов зазначив: «Ми бачимо, що адміністрація комбінату чітко виконує всі домовленості з профспіл-кою, закріплені в колективному договорі. На «Запоріжсталі» одна з найвищих середніх заробітних плат в гірничо-металургійній галузі — близько 23 000 гривень, яка виплачувалася своєчасно і в повному обся-зі».

На комбінаті діють проєкти додаткової мотивації та преміювання колективу. У першому півріччі преміаль-ний фонд системи подання пропозицій, який заохочує впровадження раціоналізаторських ідей на вироб-ництві, становив близько 730 тис. гривень. Крім того, комбінат зберіг без змін виплати зарплат і премій співробітникам, які були виведені на віддалений режим роботи у зв’язку з посиленням карантинних захи-сних заходів.

«Як відповідальний працедавець, адміністрація виконує свої обов’язки за колдоговором завдяки колекти-ву і стабільній роботі підприємства, незважаючи на всі складнощі першого півріччя цього року, пов’язані з пандемією та економічною кризою», — підкреслив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Ми-роненко.

На підприємстві діє гнучка система медичного страхування і обслуговування, абсолютно безкоштовна для співробітників. 2020 року комбінат розширив корпоративну програму добровільного медичного стра-хування (ДМС) для співробітників, інфікованих COVID-19: підприємство компенсує витрати на діагности-ку та лікування коронавірусної хвороби. На фінансування опції ДМС «Запоріжсталь» направив близько 7,5 млн гривень.

У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні і припиненням роботи оздоровчих центрів підпри-ємства, комбінат забезпечив виплату компенсацій літнього відпочинку. В цілому співробітникам, які пла-нували літній відпочинок у здравницях комбінату, було виплачено близько 2,7 млн гривень.

«Запоріжсталь» підтримує своїх ветеранів праці — за перше півріччя на безкоштовне страхування і на-дання матеріальної допомоги, а також на організацію заходів Ради ветеранів виділено 7,3 млн гривень.

Menu