«Запоріжсталь» підбив підсумки програми з енергозбереження в 2020 році

«Запоріжсталь» підбив підсумки реалізації програми з енергозбереження у 2020 році. За рахунок впровадження 53 заходів комбінат знизив споживання природного газу на 6,7 млн м3 замість планованих 2,4 млн м3, скоротив споживання електроенергії на 28,3 млн кВт·год замість очікуваних 10,7 млн кВт·год. Річний економічний ефект від реалізації заходів щодо зниження енергоємності виробничих процесів становить 148 млн гривень.

Ключовий ефект у зниженні споживання природного газу — на 4,8 млн м3 за рік — забезпечило рішення доменного цеху. Модернізація газопроводу коксового газу дозволила збільшити його пропускну здатність, і, як наслідок, дала можливість знизити споживання природного газу за рахунок його заміщення дешевшим коксівним газом у повітронагрівачах доменних печей.

У доменному цеху захід із заміни доменного коксу коксівним горіхом дозволив скоротити споживання коксу на 35 тис. тонн замість планованих 7,7 тис. тонн.

Знизити споживання покупної електроенергії вдалося за рахунок збільшення вироблення власної. З цією метою запоріжсталівці виконали модернізацію турбокомпресорних агрегатів теплоелектроцентралі комбінату.

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu