«Запоріжсталь» Групи Метінвест відновив відділення Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні

«Запоріжсталь» Групи Метінвест виконав капітальний ремонт відділення Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні, яке раніше постраждало від пожежі. Фінансування відновлювальних робіт склало близько 6 млн гривень.

2 грудня 2021 року відновлене відділення Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні відвідали Генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Олександр Мироненко, голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, в. о. директора ЗОІКЛ Ірина Куліш.

«Запоріжсталь» та Група Метінвест виступили з ініціативою щодо відновлення відділення лікарні після трагічної пожежі у лютому. Ми розпочали капітальний ремонт відразу ж, як тільки це стало можливим, і сьогодні ми бачимо повністю реконструйоване відділення, обладнане всіма необхідними системами безпеки. Після введення в експлуатацію тут знову рятуватимуть життя людей», — наголосив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

У відділенні повністю замінено електромережі, віконні та дверні блоки, відремонтовано санітарно-побутові кімнати, виконано оздоблювальні роботи. Реконструйовані палати розраховані на 12 пацієнтів. Одна з чотирьох палат спеціально адаптована для лікування та догляду за маломобільними пацієнтами: розширено дверні прорізи, встановлені спеціальні поручні та тримачі, облаштований спеціалізований санітарний вузол. Комбінат «Запоріжсталь» обладнав пандус для транспортування маломобільних пацієнтів згідно з будівельними нормами та вимогами про інклюзивність. Таким чином, після реконструкції відділення може прийняти для одночасного лікування 23 пацієнти.

У кожній палаті змонтовано нові кисневі траси, які підключені до загальної кисневої мережі лікарні. Киснем пацієнтів лікарні забезпечує киснева станція, будівництво якої раніше профінансував комбінат «Запоріжсталь». З моменту пуску в експлуатацію кисневої станції комбінат повністю забезпечує потреби лікарні в кисні, передаючи його на безоплатній основі.

Особливу увагу приділили обладнанню відділення системами безпеки: змонтовано системи протипожежної сигналізації та раннього оповіщення про витік кисню, у кожній палаті встановлено датчик контролю витоку кисню. У відділенні змонтовано систему припливно-витяжної вентиляції. Обладнання спроектоване згідно з приписами ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

Крім того, на прохання медиків ЗОІКЛ комбінат «Запоріжсталь» та Група Метінвест передали 20 пульсоксиметрів та два монітори пацієнта загальною вартістю близько 250 тисяч гривень. Медичне обладнання доповнить діагностичну базу лікарні. Нагадаємо, у жовтні 2021 року комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест передав запорізьким лікарням, зокрема Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні, 11 апаратів ШВЛ.

Нагадаємо, 3 лютого 2021 року у відділенні Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні сталася трагічна пожежа. Розуміючи життєво важливу необхідність функціонування лікарні для мешканців області, «Запоріжсталь» Групи Метінвест вирішив надати фінансову допомогу у проведенні ремонту та усуненні наслідків пожежі на першому поверсі будівлі.

Menu