«Запоріжсталь» Групи Метінвест у листопаді передав лікарням України близько 1400 тонн медичного кисню

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест продовжує безкоштовно передавати сертифікований медичний кисень до медзакладів по всій Україні для порятунку життів хворих на COVID-19. У листопаді 2021 року комбінат відвантажив близько 1400 тонн рідкого кисню 30 лікарням із 11 регіонів України.

У листопаді 2021 року рідкий медичний кисень «Запоріжсталі» на безоплатній основі отримали лікарні у Запорізькій, Дніпропетровській, Сумській, Київській, Житомирській, Харківській, Херсонській, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Хмельницькій областях.

Усього з квітня до листопада 2021 року комбінат відвантажив близько 3700 тонн медичного кисню для потреб українських лікарень. Найбільшу кількість медичного кисню за весь період відвантаження комбінатом отримали міські лікарні Запоріжжя та обласна інфекційна лікарня – понад 2200 тонн. Нагадаємо, Запорізька обласна інфекційна клінічна лікарня – опорна COVID-лікарня області, де «Запоріжсталь» та Метінвест за підтримки Фонду Ріната Ахметова профінансували будівництво сучасної кисневої станції. Крім того, комбінат виконав капітальний ремонт відділення Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні, яке раніше постраждало від пожежі, спрямувавши на ці цілі 6 млн. гривень.

Крім «Запоріжсталі», ще три підприємства Групи Метінвест безкоштовно надають кисень для потреб лікарень України. Починаючи з жовтня, коли в Україні виник гострий дефіцит кисню, Група Метінвест на прохання Міністерства охорони здоров’я розширила географію поставок кисню для лікування хворих на COVID-19. Підприємства компанії, зокрема «Запоріжсталь», безкоштовно відвантажують кисень до 103 лікарень 17 областей України.

За жовтень-листопад 2021 року підприємства Метінвесту відвантажили лікарням України близько 4400 тонн кисню. Загалом Метінвест безкоштовно забезпечує лікарні країни кожної четвертої тонної кисню. Одна тонна кисню закриває потреби близько ста пацієнтів.

Нагадаємо, у квітні 2021 року «Запоріжсталь» Групи Метінвест отримав реєстраційне свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України на виробництво рідкого кисню для використання його як медичний лікарський засіб. З цього моменту комбінат розпочав передачу кисню до медичних закладів Запорізької області на безоплатній основі.

Menu