«Запоріжсталь» Групи Метінвест ремоторизував вісім тепловозів за 100 млн гривень

«Запоріжсталь» Групи Метінвест з 2017 року реалізує програму з ремоторизації локомотивного парку. За п’ять років комбінат модернізував вісім локомотивів, спрямувавши на це близько 100 млн гривень.

Програма з ремоторизації рухомого складу підприємства реалізується на Запоріжсталі з 2017 року. За цей час комбінат у партнерстві зі спеціалізованими тепловозоремонтними підприємствами капітально оновив шість тепловозів серії ТГМ4 та ТЕМ2.

Ще два маневрові локомотиви ремоторизовано без залучення сторонніх організацій, на базі локомотивного депо підприємства спеціалістами залізничного управління «Запоріжсталі». Ремоторизація тепловозів власними силами дозволяє скоротити витрати на 15%.

Усі модернізовані локомотиви отримали замість штатного дизеля сучасний двигун Cummins (США), нову гідравлічну передачу, колісні пари, оновлену гальмівну систему. Невід’ємна частина ремоторизації – підвищення комфортності праці машиністів: в кабіні встановлені холодильник і мікрохвильова піч, спліт-система.

Ремоторизація тепловозів має підтверджений ефект: на оновлених машинах істотно збільшилися тягові характеристики, при цьому знижена витрата палива на 12%, споживання моторного масла – до 60%. Це дозволило суттєво скоротити концентрацію СО та оксиду азоту у вихлопних газах.

Проєкт системної ремоторизації тепловозів з екологічною складовою входить до переліку додаткових зобов’язань підприємства щодо зниження техногенного навантаження, закріплених у меморандумі між Запорізькою облдержадміністрацією та ПАТ «Запоріжсталь».

Menu