«Запоріжсталь» Групи Метінвест передав Запорізькому військовому госпіталю чергову партію медичних препаратів

16 вересня Запорізький військовий госпіталь отримав чергову партію ліків від комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест – близько 18 тис. одиниць медичних препаратів на загальну суму понад 525 тис. грн.

Це 15 найменувань препаратів – кровоспинні, протизапальні, антигістамінні препарати, а також антибіотики, стимулятори перистальтики та антисептичні засоби. Деякі з них застосовуються і при операціях, але здебільшого це препарати для терапевтичного лікування та післяопераційної реабілітації.

Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко:

«Сьогодні ми передали госпіталю черговий транш допомоги від компанії Метінвест. Це медичні препарати, які необхідні, щоб військові медики могли лікувати поранених бійців і надавати якомога якісніше медичну допомогу. Перелік медикаментів був визначений згідно потреб закладу. Раніше ми також передавали до шпиталю медичне обладнання, яке вже працює та рятує життя воїнам. Будемо продовжувати нашу співпрацю й надалі, адже наразі така підтримка життєво важлива як для лікарів, так і для пацієнтів».

Загальна вартість хірургічних інструментів, медикаментів та обладнання, переданих Метінвестом спільно з Фондом Ріната Ахметова для потреб Запорізького військового госпіталю з початку війни становить понад 15,5 млн. гривень.

Як розповів офіцер управління Запорізького військового шпиталю Максим, головний напрям роботи медиків — стабілізація фізичного стану поранених військовослужбовців і отримання ними первинного лікування. Тому препарати і медичні засоби, які передав «Запоріжсталь» Групи Метінвест, дуже потрібні.

– Сьогодні до нашого запасу було надано так звані розхідні матеріали, які мають дуже велику частку в наданні медичної допомоги, – розповів офіцер. – Це бинти, кровоспинні матеріали, матеріали для відновлення. Вони дуже потрібні щодня — щоб стабілізувати фізичний стан після поранення або тяжкої хвороби. Ми дуже вдячні нашим друзям з «Запоріжсталі» за допомогу.

Menu