«Запоріжсталь» Групи Метінвест передав чергову партію медикаментів лікарням Запоріжжя

«Запоріжсталь» Групи Метінвест передав життєво важливі медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги людям, які постраждали внаслідок воєнних дій. Чергова партія препаратів та витратних матеріалів загальною вартістю понад 1,6 млн гривень розподілена між шістьма запорізькими лікарнями.

13 жовтня міські лікарні Запоріжжя отримали близько 24 тисяч одиниць медичних препаратів та витратних матеріалів від Метінвесту на суму понад 1,6 млн грн. Перелік медпрепаратів був визначений відповідно до потреб закладів, а також у координації з Міністерством охорони здоров’я України. У переліку наданих препаратів – антибіотики, протизапальні, знеболювальні, антибактеріальні засоби, нейролептики, засоби для місцевої анестезії тощо. Здебільшого їх використовуватимуть для терапевтичного лікування, надання невідкладної допомоги, проведення операцій та реанімаційних заходів. Окрім того, лікарні отримали витратні матеріали – системи для крапельниць, рукавички, бинти, хірургічні леза тощо.

«Поки українські захисники відважно боронять нашу країну на фронті, ми металурги, тримаємо свій сталевий фронт, зміцнюючи тил країни. Це надає оборонцям впевненості на службі, а лікарям – можливість й надалі якісно і твердо виконувати свою важливу роботу – рятувати життя», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Олександр Мироненко.

«Комбінат «Запоріжсталь» системно надавав нашій лікарні допомогу у мирні часи, і сьогодні, коли країна знаходиться в воєнному стані, ця допомога тільки збільшується. Ми вдячні підприємству та Групі Метінвест за підтримку в матеріально-технічному забезпеченні лікарні та в укріпленні будівель лікарні. Це надважлива допомога нашим медикам та пацієнтам», – зазначив директор міської лікарні Запоріжжя Дмитро Івченко.

Група Метінвест з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає лікарям міст присутності Компанії. В координації з МОЗ діє спеціальна медична програма, в межах якої опрацьовуються запити лікарень, а Метінвест закуповує та передає необхідні медикаменти лікарням Запоріжжя, Кривого Рога, Кам’янського, Покровська й Авдіївки. За час війни ці лікарні отримали від Метінвесту медичне обладнання, медикаменти та витратні матеріали більш ніж на 94 мільйони гривень.

Нагадаємо, раніше набори від Метінвесту з медикаментами для комплектування операційних, перев’язувальних та маніпуляційних палат отримали чотири міські лікарні Запоріжжя. Також «Запоріжсталь» передав Запорізькому військовому госпіталю комплекс обладнання та хірургічних інструментів для операційного блоку, комплекс медикаментів та обладнання, дві наркозні станції для операційних та витратні хірургічні матеріали, медичні препарати для терапевтичного лікування та післяопераційної реабілітації.

Menu