«Запоріжсталь» безоплатно передає українським лікарням медичний кисень

«Запоріжсталь» Групи Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова системно забезпечує медичним киснем лікарні України для порятунку життів хворих на COVID-19. З початку квітня лікарням Запорізької та Хмельницької областей вже надана безоплатна допомога в обсязі понад 126 тонн рідкого медичного кисню, далі будуть поставки ще і в інші українські лікарні.

У Запоріжжі медичний кисень «Запоріжсталі», ліцензований Міністерством охорони здоров’я як лікарський засіб, отримують сім медичних установ: міські лікарні № 1, 2, 6, 7, 9, міська дитяча лікарня № 5 і пологовий будинок № 4.

«Кисню дуже потребують хворі, він потрібен і лікарям — для порятунку життя пацієнтів. З моменту отримання ліцензії на виробництво кисню як лікарського засобу, до нас звертаються медустанов багатьох областей України з проханням виділити кисень. Ми вже налагодили системну поставку в лікарні Запоріжжя, 40 т кисню відправили в Хмельницьку область. На даний час опрацьовуємо поставки в Синельникове, Южноукраїнськ (Миколаївська область) і Вінницю», — підкреслив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

У Хмельницькій області кисень «Запоріжсталі» використовують для пацієнтів, госпіталізованих в лікарні Дунаївців, Волочиська, Теофіполя, Старокостянтинова, Шепетівки, Ізяслава, Славути, Полонного, міську і інфекційну лікарні Хмельницького, а також в обласний госпіталь ветеранів війни. Транспортування медичного кисню комбінату в лікарні Хмельницької області допомогло організувати ТОВ «Епіцентр К».

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна верти-ально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

 

Menu