У ЗАПОРІЖЖІ ПІД ЧАС АКЦІЇ «ВРЯТУЄМО ДНІПРО РАЗОМ!»В РІЧКУ ВИПУСТИЛИ БІЛЬШЕ 20 ТИСЯЧ МОЛОДНЯКА ТОВСТОЛОБИКА

2 листопада 2013, в рамках масштабної екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!» Відбулося зариблення Дніпра. Цього дня в річку випустили понад 5 тисяч примірників товстолобика, а всього протягом 10 днів у Дніпро буде випущено близько 20 тисяч риб. Дану програму ініціювали представники громадськості за фінансової підтримки МК «Запоріжсталь».

Як зазначив заступник голови Запорізької обласної організації мисливців і рибалок Олександр Марченко, зариблення Дніпра справили рослиноїдних видами коропових риб: «Зокрема, це білий товстолобик, який є біологічним мелиоратором і, фактично, санітаром водойм. Тому, зариблення реально допоможе зробити наш Дніпро чистішим».

Нагадаємо, МК «Запоріжсталь» виділив 200 тис. грн. для проведення акції «Врятуємо Дніпро разом!», безпосередню участь у суботнику взяли кілька сотень працівників «Запоріжсталі», а також працівників інших підприємств Групи Метінвест – заводів «Запоріжвогнетрив» і «Запоріжкокс». Всього ж в акції взяли участь близько 2,5 тисяч волонтерів.

За підсумками заходу було зібрано і вивезено 18 тонн сміття, прибрана прибережна територія довжиною більше 2 км, прибрано 4 острови в плавневої зоні острова Хортиця. Також в річку Дніпро було випущено більше 20 тис. риб, висаджено близько 1 тис. молодих саджанців дуба, споруджено і встановлено 10 гніздівель для птахів і 10 годівниць для тварин на острові Хортиця. В ході акції витрачено 5 тис. сміттєвих 120 літрових пакетів, задіяно близько 40 транспортних наземних і плавальних засобів.

Menu