В РАМКАХ ГРОМАДСЬКОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ІНІЦІАТИВИ «ВРЯТУЄМО ДНІПРО РАЗОМ!» ВСТАНОВЛЕНО БІЛЬШЕ ОДНІЄЇ ТИСЯЧІ ШТУЧНИХ НЕРЕСТОВИХ ПЛОЩ

В рамках громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» З метою поліпшення стану Дніпровського басейну 16 квітня 2013 в акваторії Каховського водосховища встановлено більше 1 тис. шт. штучних нерестових гнізд загальною площею 700 кв. м, що посприяє розвитку близько 1 млн личинок плотви, судака і ляща.

Акція з установки штучних нерестових площ стала черговим етапом громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» І логічним підсумком екологічного круглого столу, який відбувся 20 березня 2013, за участю представників контролюючих органів, МК «Запоріжсталь», природоохоронних та громадських організацій.

Екологічна акція пройшла за фінансової підтримки МК «Запоріжсталь», участю Запорожьерибоохрани, Обласної федерації підводного полювання, дайвінгу та рибальства, Запорізької міської організації товариства мисливців і рибалок. Протягом трьох тижнів громадськими організаціями було виготовлено більше тисячі штучних нерестових площ, які були встановлені в ході акції в районі Балабінского затоки, озера Чернобутово і озера Дубовате. Для отримання ефективного результату екологічної акції штучні нерестовища обслуговуватимуться громадськими організаціями міста протягом місяця після установки до моменту появи мальків.

Нерестовищами називаються певні площі дна або поверхні водойми, де відбувається ікрометання риб. Пристрій штучних нерестовищ є досить простим і перспективним заходом у вирішенні проблеми підвищення рибопродуктивності водойм. Штучні нерестовища в 10 разів ефективніше природних, оскільки сприяють створенню оптимальних умов для розвитку ікри.

 

Menu