В РАМКАХ ГРОМАДСЬКОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ АКЦІЇ «ВРЯТУЄМО ДНІПРО РАЗОМ!» У РІЧКУ ДНІПРО ВИПУЩЕНО 10 ТИСЯЧ МАЛЬКІВ

ПАТ «Запоріжсталь» п’ятий рік поспіль проводить екологічну акцію «Врятуємо Дніпро разом!». 05 листопада 2016 року в рамках екологічної ініціативи в р. Дніпро випущено близько 10 тисяч особин малька білого товстолоба та амура – природних річкових меліораторів, з дна р. Дніпро піднято 500  кг. сміття. Також в 2016 році в рамках екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!» На Набережній магістралі відбувся суботник «Чисте місто».

У масштабної екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» взяли участь 1100 запорожців: студенти, представники громадських організацій, небайдужі городяни, а також представники Обласної федерації підводного полювання, дайвінгу та рибальства, міської організації товариства мисливців і рибалок, і національного заповідника «Хортиця».

«Ми проводимо акцію «Врятуємо Дніпро разом!» З 2012 року і з кожним роком її масштабність зростає. За цей час в рамках акції в Дніпро випустили 130 тисяч мальків, щорічно чистимо русло і берегову лінію вздовж Набережної. Для нас питання охорони навколишнього середовища – це не тільки екологічна модернізація комбінату, а й оздоровлення екосистеми всього регіону. Тільки такий комплексний підхід до питання дає хороші результати», зазначив Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

 

В ході акції «Врятуємо Дніпро разом!» Крім зариблення, водолази Обласної федерації підводного полювання, дайвінгу та рибальства провели очистку дна р. Дніпро. За підсумками суботника «Чисте місто» на Береговий лінії Набережній Магістралі було зібрано і вивезено порядку 16 т сміття.

В рамках екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!» відбувся суботник і на о. Хортиця. Тут, на місці нежитлової будівлі, справили прибирання сміття та будматеріалів, завезли грунт і висадили дерева і траву.

Відзначимо, що в 2016 році це заключний етап екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!». Раніше в квітні і вересні ПАТ «Запоріжсталь» в рамках акції провів екологічні квести для 100 школярів на о. Хортиця.

Нагадаємо, ПАТ «Запоріжсталь» з 2012 року проводить громадську екологічну акцію «Врятуємо Дніпро разом!». За 2012-2015 рр. в ній взяли участь 5200 учасників, зібрано понад 80 тонн сміття, 117 тис. особин риби випущено,  встановлено 5000 нерестовищ для риб і 30 плаваючих гнізд для птахів, висаджено 500 саджанців дуба.

Більше фото з екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!» За посиланням https://yadi.sk/d/Vzn_3T2qy7XEK

Menu