В рамках акції «Врятуємо Дніпро разом!» висаджено 600 дерев і випущено в Дніпро дві тонни риби

14 листопада 2020 року в Запоріжжі відбулася громадська екологічна акція «Врятуємо Дніпро разом!» з очищення і зариблення річки Дніпро, а також висадки нових дерев. Організатором виступила громадська організація «Зелений центр Метінвест Запоріжжя» за підтримки комбінату «Запоріжсталь» та інших запорізьких підприємств Метінвесту спільно з національним заповідником «Хортиця», Запорізької обласною організацією товариства рибалок та мисливців і федерацією підводного полювання, дайвінгу та рибальства.

У зв’язку з карантинними заходами, традиційна екологічна акція пройшла з мінімальним кількістю учасників, без масового скупчення людей та масштабного суботника. Під час акції водолази обласної федерації підводного полювання, дайвінгу та рибальства провели очистку дна річки Дніпро від сміття. За участю Запорізької обласної організації товариства рибалок та мисливців відбулося масштабне зариблення Дніпра – в річку випустили понад 20 тисяч особин риби (близько двох тонн коропа, сазана, білого амура).

На о. Хортиця молодіжний актив комбінату «Запоріжсталь» спільно з Національним заповідником «Хортиця» висадили нову алею з 500 сіянців дубу. На території берегоукріплення Дніпра в Заводському районі міста волонтери запорізьких підприємств Метінвесту висадили 100 лип. Більше фото з екологічної акції – за посиланням.

В рамках ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» для дітей до 18 років, які живуть в Запоріжжі, «Зелений центр Метінвест Запоріжжя» з 9 по 31 листопада 2020 року проводить творчий онлайн-конкурс «Еко-герої». З подробицями можна ознайомитися на офіційній сторінці організації в Facebook.

Відзначимо, що громадська екологічна ініціатива «Врятуємо Дніпро разом!» проходить дев’ятий рік поспіль за підтримки комбінату «Запоріжсталь». З 2012 року в рамках «Врятуємо Дніпро разом!» висаджено близько 1600 дерев, зібрано понад 130 тонн сміття, в Дніпро випущено близько 190 тисяч осіб риби, встановлено 8600 нерестових площ, 30 плаваючих гнізд і 30 годівниць для птахів. За цей період в акції взяли участь близько 9500 людей. У 2018 року екологічна ініціатива «Врятуємо Дніпро разом!» комбінату «Запоріжсталь» увійшла до Книги рекордів України як наймасштабніша екоакції в країні.

Нагадаємо, у вересні 2020 року «Запоріжсталь» в рамках акції «Врятуємо Дніпро разом!» висадив 200 дерев вздовж Набережної магістралі Запоріжжя. Крім того, в листопаді 2020 року запорізькі підприємства Метінвесту взяли участь у всеукраїнській акції «Мільйон дерев за 24 години». Співробітники підприємств висадили 350 верб і кленів на лінії берегоукріплення в Заводському районі Запоріжжя.

Menu