УКРАЇНА СТАЛА ЧЕМПІОНОМ СВІТУ ЗІ СТРОНГМЕНУ НА ЧЕМПІОНАТІ, ОРГАНІЗОВАНИМ МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

Команда України стала чемпіоном світу з стронгмену на чемпіонаті, який відбувся в Запоріжжі на стадіоні «Славутич-Арена». Чемпіонат світу зі стронгмену, приурочений до Дня Незалежності України проходив за підтримки Запорізької обласної державної адміністрації. Генеральний спонсор змагань металургійний комбінат «Запоріжсталь». Головним суддею змагань був заслужений майстер спорту України, володар титулу «Найсильніша людина світу», неодноразовий чемпіон світу в силовому багатоборстві Василь Вірастюк.

 

 

«На стадіон, подивитися на змагання зібралося дуже багато людей. Це говорить про те, що люди втомилися від поганих емоцій, їм хочеться свята. На жаль, у нас сьогодні такі свята дуже рідко бувають. Але це свято подарував комбінат «Запоріжсталь» і наші спортсмени, спасибі їм за це», – сказав на церемонії відкриття змагань голова Запорізької облдержадміністрації Валерій Баранов.

 

 

«Чемпіонат світу зі стронгмену дуже символічне святобо це змагання сильних івольових чоловіків. Це ті якостіякі сьогодні як ніколи потрібні українському народу,для тогощоб пройти той складний період історіїз яким ми зараз зіткнулисяІ явпевнений  ми його з гідністю пройдемо» зазначив Генеральний директор МК Запоріжсталь” Ростислав Шурма.

У змаганнях брали участь 8 команд з 16 атлетів з 7 країн світу: ЕстоніїЛатвіїЛитви,ЧехіїУгорщини та Молдови. Україна була представлена ​​двома командамиЗа підсумками змагань золото виграла команда України в складі атлетів ВіктораЮрченка та Олександра Лашинасрібло дісталося команді Естоніїбронзу завоювалакоманда з Чехії.

«Змагання було добре організованедуже високий рівень. Я приємно здивованийпідтримкою глядачами наших збірних команд і взагалі всіх спортсменівякі бралиучасть в чемпіонаті світу зі стронгмену» зазначив президент Федерації стронгменівУкраїни Сергій Конюшок.

Menu