У Запоріжжі завершено освітній проект STEAM Camp для вчителів точних наук

Лідерська програма для вчителів STEAM-дисциплін в Запоріжжі, Кривому Розі та Маріуполі проходила з ініціативи громадських організацій «Запоріжжя. Платформа спільних дій», «Криворізький фонд майбутнього» та «Фонд розвитку Маріуполя» за підтримки Групи Метінвест. Участь в програмі взяло 500 вчителів шкіл, ссузів і вузів, зокрема 90 – із Запоріжжя.

Навчання за програмою STEAM Camp складалося з тематичних модулів, спрямованих на розвиток soft skills, стратегічного і критичного мислення, лідерських якостей. Педагоги вивчили нові діджитал-інструменти навчання, відвідали сучасні українські підприємства, які готові працевлаштовувати випускників технічних спеціальностей.

Отримані знання допоможуть педагогам обмінюватися своїм досвідом і напрацюваннями для ефективного залучення школярів у вивчення математики, фізики, хімії та інформатики. І як результат – досягти зростання кількості успішних здач зовнішнього незалежного оцінювання з точних дисциплін і посприяти подальшому вступу абітурієнтів до профільних навчальних закладів на технічні спеціальності.

30 червня 2021 року відбулося підведення підсумків програми за участю представників міжнародних організацій, учасників проекту STEAM Camp, міських відділів освіти, імплементаторів і партнерів проекту, зокрема, комбінату «Запоріжсталь».

«STEAM Camp – це програма, яка увібрала в себе всі найсучасніші підходи, форми і формати навчання для сьогоднішніх школярів. Як і багато інших освітніх проєктів, які підтримує Метінвест, STEAM Camp став концентратом прикладних інструментів та інноваційних підходів. Упевнений, ця програма – один з важливих кроків до відродження інтересу до точних наук у молоді », – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

До фіналу STEAM Camp вчителя розробили більше 400 інтегрованих уроків, в яких використовували всі отримані під час навчання знання. Уроки будуть розміщені на спеціальній інтернет-платформі, де педагоги зможуть обмінюватися своїми напрацюваннями та застосовувати їх на практиці. Педагоги відзначають, що завдяки участі в програмі отримали цінну інформацію і вже почали застосовувати на практиці, створюючи інноваційний навчальний контент.

Крім того, в рамках програми STEAM Camp стартували регіональні виставки арт-проєкту «Наука – це вона» STEM is FEM за підтримки ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). Його мета – популяризація технічних спеціальностей серед школярок.

Menu