У Запоріжжі відбулася масштабна екологічна акція «Врятуємо Дніпро разом!»

Ініціатором громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» виступив громадський союз «Зелений центр Метінвест м. Запоріжжя» за підтримки запорізьких підприємств Метінвесту спільно з Національним заповідником «Хортиця», Запорізькою обласною організацією товариства рибалок та мисливців і федерацією підводного полювання, дайвінгу та рибальства. У суботнику взяли участь понад 1000 запорожців.

Під час екологічної акції вздовж Набережної магістралі, на ділянці протяжністю близько 5 км відбувся масштабний суботник. Одночасно учасники прибирали і в Комунарівському районі Запоріжжя: спільно з городянами працівники запорізьких підприємств Метінвесту – «Запоріжсталі», «Запоріжвогнетриву», «Запоріжкоксу» і Запорізького ливарно-механічного заводу прибрали зелену територію поблизу дитячого табору «Локомотивець».

За підсумками суботника зібрано 27 тонн сміття, сухостою і листя. Водолази обласної федерації підводного полювання, дайвінгу та рибальства провели очистку дна Дніпра від сміття. Відбулося масштабне зариблення Дніпра: в річку випустили понад 27 тис. особин білого товстолобика і білого амура, природних меліораторів річкового дна.

На Хортиці громадська організація «Зелений центр Метінвест м. Запоріжжя» спільно з Національним заповідником «Хортиця» провели екологічний квест для 60 дітей із 16 шкіл Запоріжжя. Діти вчилися орієнтуватися на місцевості, вивчали флору і фауну острова, взяли участь у висадці більше ста дерев у «Хортицькому лабіринті».

Для маленьких запоріжців організували спеціальну програму: майстер-класи з виготовлення годівниць для птахів, розпису імбирних пряників, цікаві уроки хімії та анімаційне шоу.

Найяскравіші моменти громадської екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом! 2019» дивіться тут.

Нагадаємо, громадська екологічна ініціатива «Врятуємо Дніпро разом!» реалізується з 2012 року. За цей період в акції взяли участь більше 9000 людей, висаджено понад 817 дерев, зібрано понад 130 тонн сміття, в Дніпро випущено близько 170 тисяч особин риби, встановлено 8600 нерестових площ, 30 плаваючих гнізд і 30 годівниць для птахів. У 2018 року загальна екологічна ініціатива «Врятуємо Дніпро разом!» комбінату «Запоріжсталь» увійшла до Книги рекордів України як наймасштабніша екоакція в Україні.

Menu