У 2020 році «Запоріжсталь» відправив на експорт 867 тис. тонн продукції через Запорізький річковий порт

У 2020 році «Запоріжсталь» відправив через Запорізький річковий порт 867 тис. тонн своєї продукції, ще 6,5 тис. тонн відвантажив через річковий термінал завод «Запоріжкокс». Сумарно вантажі двох запорізьких підприємств Метінвесту забезпечили 95% від загального обсягу оброблених вантажів в Запорізькому річковому порту.

За підсумками навігації-2020 року, «Запоріжсталь» несуттєво скоротив обсяги відправлення вантажів через Запорізький річковий порт (867 тис. тонн в 2020 році проти 905 тис. тонн в 2019 році, -4%), що було обумовлено зниженням попиту на металопродукцію на світових ринках під час локдауну в зв’язку з пандемією. Традиційно, по річці «Запоріжсталь» відправляв прокат і чавун в Туреччину, Грецію, Болгарію, Македонію, Сербію, Румунію, Албанію, Італію. Вперше саме в 2020 році «Запоріжкокс» відправив своїм споживачам 6,5 тис. тонн пеку в Туреччину через Запорізький річковий порт.

Як зазначив у своєму ексклюзивному інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс» Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко, річкові перевезення продукції комбінату складають 34% від усього експорту. «Але в пікові місяці літа доходить навіть до 47%. Річковий транспорт нам цікавий, він ефективний, особливо в контексті озвучених проблем з перевезеннями «Укрзалізниці». І ми плануємо нарощувати обсяг вантажоперевезень не тільки через порт Запоріжжя – в зимовий час задіяні порти Херсона, Миколаєва та інші», – підкреслив СЕО.

Відновити відправку своєї продукції запорізькі металурги планують зі стартом навігації в 2021 році – з 1 березня.

Нагадаємо, «Запоріжсталь» відновив стратегічне партнерство з Запорізьким річковим портом в жовтні 2012 року. За цей період «Запоріжсталь» відправив споживачам з різних країн світу через Запорізький річковий порт близько 5,4 млн тонн металопродукції.

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu