ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ГЛИБОКО СУМУЄ У ЗВ’ЯЗКУ З ВІДХОДОМ З ЖИТТЯ ГЕРОЯ УКРАЇНИ, КОЛИШНЬОГО ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА КОМБІНАТУ ВІТАЛІЯ АНТОНОВИЧА САЦЬКОГО

26 жовтня 2017 року на 88-му році життя, після важкої тривалої хвороби перестало битися серце Героя України, почесного громадянина Запоріжжя, генерального директора «Запоріжсталі» (1986-2012 рр.) Віталія Антоновича Сацького. Трудовий колектив підприємства сумує про непоправну втрату.

Віталія Антоновича заслужено називали патріархом металургії, людиною-легендою. Протягом 26 років Віталій Антонович очолював комбінат «Запоріжсталь», зумівши утримати на плаву промисловий гігант в найважчі для галузі роки. Віталій Антонович зміг в цей непростий час зберегти підприємство і багатотисячний колектив металургів.

Віталій Антонович Сацький народився 22 квітня 1930 року в смт. Чубарівка (зараз Пологи Запорізької обл.). У 1954 році закінчив Дніпропетровський металургійний інститут. З 1954 по 1980 роки працював на металургійному заводі «Криворіжсталь», пройшовши трудовий шлях від інженера прокатного цеху до головного інженера – заступника директора. З 1980 по 1983 роки – директор Всесоюзного науково-дослідного проектно-конструкторського технологічного інституту механізації праці в чорній металургії (м Дніпро). C 1983 по 1986 роки очолював республіканське промислове об’єднання металургійних підприємств «Укрметалургпром» (м Дніпро). З 1986 по 2012 роки Віталій Антонович очолював металургійний комбінат «Запоріжсталь». Відзначений багатьма державними нагородами і званнями.

Головним девізом Віталія Антоновича, незалежно від займаної посади і посади, завжди були слова: «Головне завжди і у всьому – люди». У будь-якій ситуації він залишався мудрим керівником, досвідченим професіоналом, життєлюбом, доброю і чуйною людиною.

Звістка про смерть легендарного запорожця, Героя України Віталія Антоновича Сацького весь трудовий колектив підприємства сприйняв з болем в серці. «Запоріжсталь» сумує про непоправну втрату і висловлює найщиріші співчуття родині та близьким Віталія Антоновича.

Всю необхідну інформацію про час і місце церемонії прощання з Віталієм Антоновичем, часу проведення панахиди повідомимо додатково в засобах масової інформації та на сайті комбінату.

Menu