БУДІВНИЦТВО ГАЗООЧИСТКИ НА АГЛОМАШИНЕ № 2 МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ЗНАХОДИТЬСЯ В АКТИВНІЙ ФАЗІ

Про це на робочій нараді, яка проходила на будівельному майданчику газоочистки на агломашине № 2, розповів директор з охорони праці, промислової та техногенної безпеки МК «Запоріжсталь» Ігор Черняк: «Роботи з будівництва газоочистки агломашин №2 почалися місяць тому, на даному етапі вже виконано третину – закінчені роботи по фундаменту, змонтовано понад 300 тонн металоконструкцій, проходить монтаж обладнання газоочистки».

Нагадаємо, що в травні 2013 року комбінат запустив агломашину № 1 з високотехнологічної газоочисткою і двома електрофільтрами (інвестиції 240 млн грн). Всього на комбінаті шість агломашин, кожну з яких планується оснастити сучасних очисним обладнанням. Будівництво кожної нової газоочистки дозволить знижувати викиди комбінату на рівні 10%. Тобто, з введенням в експлуатацію газоочистки на агломашине №2 викиди комбінату скоротяться на рівні 20% від загальної кількості викидів в атмосферу. Інвестиції в будівництво газоочистки агломашин № 2 – 80 мільйонів гривень.

Принцип роботи нової газоочистки агломашини № 2 полягає в многоступенчатости очищення відведених газів: газ очищується в рукавних фільтрах, вловлена залізовмісна пил з рукавних фільтрів повертається назад в агломераційне виробництво. Нове газоочисне обладнання забезпечить на агломашине № 2 очистку повітря від пилу – до 20 мг/м3, по сірчистому ангідриду – нижче 400 мг/м3, що відповідатиме європейським нормативам викидів, а також дозволить поетапно знижувати скидання шламових вод від оборотного циклу аглофабрики.

Незважаючи на надзвичайно складну економічну ситуацію в Україні, комбінат продовжує вкладати кошти в екологічну модернізацію комбінату. На ці цілі з серпня 2012 року комбінат інвестував більше 250 мільйонів доларів.

Menu