ТЕРМІНОВА ЗАЯВА МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРО БЛОКУВАННЯ РОБОТИ КОМБІНАТУ ГРУПОЮ НЕВІДОМИХ ОСІБ

15 жовтня у м. Запорожжя близько 100-150 чоловік в масках з символікою Правого Сектора, заблокували основні прохідні МК «Запоріжсталь», поставивши під загрозу роботу всього багатотисячного колективу комбінату.

Зокрема, заблоковані транспортні артерії комбінату, що перешкоджає виробничої роботи МК «Запоріжсталь». При цьому утруднений доступ співробітників комбінату і підрядних організацій до робочих місць, перерване постачання обладнання та сировини.

Акція носить явно виражений замовний і політично ангажований характер. Користуючись політичною нестабільністю, радикальні елементи використовують дану акцію як привід для розхитування ситуації в місті і в Запорізькій області. Подібні акції є дестабілізуючими і призводять до зростання соціальної напруженості в регіоні.

У погоні за миттєвими політичними дивідендами, поставлена під загрозу безперебійна робота комбінату, унаслідок чого 15 тисяч запоріжсталівців можуть втратити роботу і гарантований заробіток, припиняться надходження до бюджетів усіх рівнів. Також під загрозою робота підрядних організацій, які беруть участь у будівництві найважливіших об’єктів екологічної модернізації. Акцентуємо увагу в разі, якщо робота комбінату буде зупинена, виробничий процес буде дуже складно запустити заново.

Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма заявляє:

«Дуже погано, коли доля десятків тисяч людей та членів їх сімей ставиться під загрозу окремих політичних сил. У політичному процесі не можна ставити під загрозу великий 15-тисячній колектив. Нехай правоохоронні органи розберуться, бо хтось явно цією акцією переслідує свої політичні цілі. Ми відкриті до конструктивного діалогу і готові його вести. На жаль, на сьогоднішній день друга сторона навіть не робить спроб до спілкування. Зараз відбувається чиста провокація. Якщо вони хочуть діалогу, навіщо пересипати шлаком дорогу на комбінат і перекривати шлях до робочих місць ?! Всі очисні споруди комбінату працюють і працювали в штатному режимі. Комбінат виконує всі вимоги екологічного законодавства і реалізує величезну екологічну програму, і вона сьогодні виконується з випередженням. Комбінат відкритий і доступний для всіх, прозоро показує що зроблено, що проінвестовано. Те, що сьогодні відбувається не більше ніж провокація проплачених людей».

Згідно заяви прес-секретаря «Правого Сектора» Артема Скоропадського: «Правий Сектор» не має жодного відношення до цієї акції. Партія «Правий Сектор» спростовує свою причетність до перешкоджання роботі працівників «Запоріжсталі». Ми не знаємо, що це за групи людей, і які цілі вони переслідують. Нашу атрибутику сьогодні можна дістати де завгодно. Можливо, це провокація, щоб дискредитувати нашу організацію».

Відзначимо, що комбінат «Запоріжсталь» є одним з небагатьох стабільно працюючих підприємств в Україні, з бездоганною фінансової, виробничої та соціальної репутацією. «Запоріжсталь» забезпечує економічну незалежність держави, своєчасне наповнення бюджетів усіх рівнів.

Menu