РОСТИСЛАВ ШУРМА: «ВІРЮ В МАЙБУТНЄ IT МЕТАЛУРГІЇ»

Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма взяв участь в третьому всеукраїнському IT-форумі в Запоріжжі.

 

«Саме IT-рішення – каталізатори змін, за рахунок яких будуть розвиватися металургія та інші галузі економіки України», – заявив Ростислав Шурма.

Також Генеральний директор «Запоріжсталі» зазначив, що в суспільстві існує думка про металургію як про консервативну галузь, в якій технології не змінюються десятиліттями. Але це не так – останнім часом принципові зміни в гірничо-металургійному комплексі відбулися саме за рахунок впровадження IT:

«Інноваційні технології дійсно скорочують витрати і вирішують дуже багато завдань. За останній час наш комбінат здійснив прорив, принципово змінивши систему управління виробництвом. Саме такий вектор розвитку металургії в майбутньому».

Відзначимо, що з 2012 року комбінат впровадив багато IT-проектів, спрямованих на розвиток інфраструктури, а в технологічне обладнання інсталювали сотні тисяч датчиків, які дозволили побудувати багаторівневу систему управління «Підприємство на долоні».

За 5 років комбінат інвестував в екологічну модернізацію виробництва більше 5 млрд гривень. Зокрема, реалізовано будівництво нових газоочисток агломашин, сучасної лінії соляно-кислотного травлення в цеху холодної прокатки № 1, здійснено реконструкцію доменних печей підприємства.

Menu