Представники міжнародної освітньої програми EU4Skills відвідали «Запоріжсталь»

Запорізьку область, як одного з учасників програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України», відвідала делегація з Німеччини.

Програма EU4Skills спрямована на розвиток професійно-технічної освіти в Україні. В рамках цієї програми в Запоріжжі був підписаний меморандум між Запорізьким політехнічним центром професійно-технічної освіти, Українським фондом соціальних інвестицій, Запорізької ОДА та Запорізькою міською радою для фінансової допомоги провідних установ нашого регіону з підготовки кваліфікованих робітників.

В рамках свого візиту делегація відвідала Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти, ознайомилася з розвитком дуальної системи освіти, дізналася, як відбувається підготовка фахівців робітничих професій, а також відвідала комбінат «Запоріжсталь».

– Програма EU4Skills має кілька завдань. Одне з них – це підвищення престижності профтехосвіти в Україні. Друге – вдосконалення та модернізація навчально-технічної бази профільних навчальних закладів, – зазначив начальник управління підбору, комплектування та розвитку персоналу ПАТ «Запоріжсталь» Сергій Койпиш. – Компанія Метінвест, зокрема комбінат «Запоріжсталь», зацікавлені у випускниках, які повністю відповідають сучасним вимогам виробництва і ринку.

Запорізькі підприємства Метінвесту активно беруть участь в модернізації професійної освіти в регіоні і систематично підтримують Запорізький політехнічний центр. У минулому році, за підтримки «Запоріжсталі» організовані і працюють центри підготовки зварників і електромонтерів, також підприємства фінансово допомагають училищу в оснащенні навчальної бази.

Menu