ПРЕДСТАВНИКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ФОНДУ ОСВІТИ ОЗНАЙОМИЛИСЯ З ПРОГРАМОЮ РОЗВИТКУ ПРАЦІВНИКІВ НА «ЗАПОРІЖСТАЛІ»

26 лютого 2018 року «Запоріжсталь» з робочим візитом відвідала делегація в складі представників Європейського фонду освіти, Федерації металургів України, об’єднання підприємств «Укрметалургпром», а також Запорізького обласного управління освіти. Основна мета візиту – знайомство з системою навчання і розвитку працівників, що діє на підприємстві, і практикою взаємодії комбінату з професійно-технічними закладами Запорізького регіону.

Ростислав Шурма знайомить гостей підприємства з центральною диспетчерською “Запоріжсталі”.

 

Генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма ознайомив гостей з діючої на підприємстві системою навчання і розвитку виробничих кадрів, підвищення кваліфікації працівників, освоєння нових і суміжних професій.

«Запоріжсталь» стрімко змінюється: ми провели повну екологічну реконструкцію аглодоменного і прокатного переділів, інвестиції в комбінат з 2012 року склали понад 8,7 млрд гривень. При цьому основним капіталом підприємства завжди були і залишаються працівники, тому що саме сучасне обладнання не зможе працювати ефективно без кваліфікованого навченого персоналу», – зазначив Ростислав Шурма.

Обговорення цілей та задач зустрічі.

 

Делегація ознайомилася з роботою інноваційного центру навчання «Кампус», відкритого в жовтні 2017 року для відпрацювання практичних навичок та підвищення кваліфікації працівників комбінату. Більше 3000 співробітників вже пройшли курс навчання в новому центрі, який є наочним прикладом серйозної кадрової політики і вдосконалення професіоналізму співробітників, що діє на підприємствах Групи Метінвест.

Розвиток і навчання співробітників «Запоріжсталі» включає в себе підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації робітників, а також професійне, менеджерське, цільове навчання, участь в конференціях. У 2018 році більше 10 тисяч працівників пройдуть навчання за основною професією і підвищення кваліфікації, комплексне навчання з питань промислової безпеки та охорони праці, семінари з основ економіки, бережливого підприємства, а також за менеджерськими програмами. Навчання нової професії, а також другій професії пройдуть понад 1500 працівників «Запоріжсталі». На реалізацію програм з навчання та розвитку персоналу в 2018 році «Запоріжсталь» направив більше 5,5 млн гривень.

Нагадаємо, щорічно запорізькі підприємства Метінвесту беруть на роботу близько 250 молодих фахівців.

Menu