Посол Швеції в Україні Мартін Хагстром: «Запоріжсталь» рухається по шляху екологічної модернізації, як це роблять європейські компанії»

18 жовтня 2018 років Запоріжжя з робочим візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Мартін Хагстром. Дипломат ознайомився з ходом екологічної реконструкції підприємства.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Мартін Хагстром проявив особливий інтерес до комплексної програми екологічної модернізації «Запоріжсталі». Він відвідав сучасну диспетчерську комбінату, ознайомився з роботою системи візуалізації та моніторингу технологічних процесів «Підприємство на долоні», в яку інтегрована система онлайн-моніторингу промислових викидів.

В рамках візиту на комбінат пан посол відвідав один з об’єктів екологічної модернізації комбінату «Запоріжсталь», визнаний кращим промисловим об’єктом 2014 по версії ДАБК, – новий травильний агрегат в цеху холодної прокатки № 1. Мартін Хагстром підкреслив позитивну динаміку в екологізації виробничих процесів на підприємстві і акцент на застосуванні зелених рішень. З 2012 року на ці цілі комбінат направив понад 8,8 млрд гривень.

«Питання екологічної реконструкції підприємств дуже актуальні в Швеції. За підсумками візиту на «Запоріжсталь» я бачу, що комбінат рухається тим самим шляхом розвитку, що і наші підприємства. Комбінат реалізував великі інвестиційні проекти, в тому числі у співпраці зі шведськими компаніями. Намічено чимало перспективних проектів. Це правильний європейський шлях розвитку », – зазначив Мартін Хагстром.

В ході візиту дипломат також провів зустріч із Запорізьким міським головою Володимиром Буряком, обговорив партнерство в реалізації проекту «Безпечне місто». Також пан посол ознайомиться з проектом будівництва лінійного прискорювача в Запоріжжі.

Menu